Prašymo atleisti iš darbo rašymas

Išėjimas iš darbo gali būti emocingas ir svarbus sprendimas, o prašymo atleisti iš darbo arba atsistatydinimo laiško rašymas yra esminė proceso dalis. Nepriklausomai nuo aplinkybių, norint išlaikyti teigiamą profesinę reputaciją ir išeiti iš darbo geromis sąlygomis, labai svarbu gražiai atsistatydinti. Pateikiame žingsninį vadovą, kaip parašyti prašymą atleisti iš darbo (https://contourenterprise.lt/kaip-teisingai-parasyti-prasyma-atleisti-is-darbo/):

  • Laišką adresuokite profesionaliai: Laišką pradėkite oficialiu kreipiniu, nurodydami gavėjo vardą, pavardę, pareigų pavadinimą ir įmonės adresą. Naudokite pagarbų pasveikinimą, pavyzdžiui, „Gerbiamas [gavėjo vardas ir pavardė]“.
  • Nurodykite ketinimą: Įžanginėje pastraipoje aiškiai nurodykite savo ketinimą atsistatydinti iš pareigų. Paminėkite išėjimo iš darbo datą, kad darbdavys turėtų pakankamai laiko perėjimui.
  • Išreikškite dėkingumą: Išreikškite dėkingumą už galimybes ir patirtį, kurią turėjote dirbdami įmonėje. Pripažinkite įgytus įgūdžius ir žinias, taip pat kolegų ir vadovybės paramą.
  • Išlaikykite pozityvumą: Nepaisant neigiamos patirties, laiške išlaikykite teigiamą toną. Venkite kritikuoti įmonę ar jos darbuotojus, nes tai gali pakenkti jūsų profesiniams santykiams ir būsimoms rekomendacijoms.
  • Nurodykite priežastį (neprivaloma): Nors atsistatydinimo priežasties nurodyti neprivaloma, galite pateikti trumpą ir bendrą paaiškinimą, jei jaučiatės patogiai. Kaip pasitraukimo priežastis akcentuokite asmeninį augimą, karjeros pažangą arba naujas galimybes.
  • Pasiūlykite pagalbą: Išreikškite norą padėti pereinamajame procese. Pasisiūlykite apmokyti naują jus pavaduosiantį darbuotoją arba padėti užbaigti bet kokius vykdomus projektus. Šis gestas parodo profesionalumą ir siekį užtikrinti sklandų išėjimą.
  • Padėka: Baigdami laišką dar kartą padėkokite už galimybę dirbti įmonėje. Pakartokite savo įsipareigojimą iki išvykimo užbaigti likusias užduotis.
  • Naudokite profesionalią pabaigą: „Nuoširdžiai“ arba „Su geriausiais linkėjimais“, o po to nurodykite savo vardą, pavardę ir kontaktinę informaciją.
  • Atidžiai perskaitykite laišką: Prieš siųsdami laišką, atidžiai jį perskaitykite, kad jame nebūtų rašybos ar gramatinių klaidų. Gerai parašytas ir be klaidų laiškas atspindi jūsų profesionalumą ir dėmesį detalėms.
  • Įteikite asmeniškai: Jei įmanoma, atsistatydinimo laišką įteikite asmeniškai tiesioginiam vadovui arba personalo skyriaus atstovui. Taip parodoma pagarba ir suteikiama galimybė aptarti jūsų sprendimą bei atsakyti į visus klausimus.

Daugiau: https://contourenterprise.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *