Lietuvos radijas švenčia 90-metį

2016 metais Lietuvos radijas švenčia 90-ąjį gimtadienį. Na tiksliau minėdamas šią progą švenčia LRT kolektyvas. Tiesa, Lietuvos radijas į savo šventę aktyviai siekia įtraukti ir radijo stoties klausytojus bei muzikantus. Žymiausi įvairių kartų Lietuvos dainininkai yra kviečiami į specialią LRT laidą ir pasidalina istoriniais įspūdžiais apie savo sąsajas su Lietuvos radiju. Taip pat paminėti sukaktį Kauno arenoje buvo organizuojamas ir jubiliejinis koncertas “Alio alio kalba Kaunas. Lietuva”.

MusuLietuva.info kolektyvas taipogi prisideda prie sveikinimų LRT organizacijai ir linki toliau sėkmingai gyvuoti. Būtina paminėti, jog pastaraisiais metais LRT media grupė gerokai pakėlė savo profesionalumo lygį bei neabejotinai išsamiausiai apžvelgia svarbiausius Lietuvos įvykius.

Įdomūs faktai apie Lietuvos radijo istoriją:

  • Lietuvos radijas startavo 1926 metais birželio 12 dieną, 19 valandą.
  • Pirmoji transliacija vyko iš Kauno miesto, nes tuo metu Kaunas buvo laikinoji Lietuvos sostinė. Primename, kad Kaunas laikinąja mūsų šalies sostine  buvo 1918-1940 metų laikotarpiu.
  • Pirmasis LRT pranešėjas – Petras Spaičys.
  • Pirmieji žodžiai per Lietuvos radiją: „Alio, alio – Radijo Kaunas – Lietuva!“.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *