Dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurių reikia vengti montuojant bitumines stogo čerpes

Bituminės čerpės, dar vadinamos asfalto čerpėmis, yra populiari stogo dangos medžiaga dėl savo prieinamumo ir lengvo montavimo. Tačiau netinkamas įrengimas gali sukelti įvairių problemų, kurios pažeidžia stogo vientisumą. Šiame straipsnyje pateikiamos dažnos klaidos montuojant bitumines čerpes, kurių reikėtų vengti.

  • Tinkamo pakloto nebuvimas: Viena iš dažnai daromų klaidų yra tinkamo pakloto svarbos nepaisymas. Paklotas tarnauja kaip antrinis barjeras, apsaugantis nuo vandens prasiskverbimo, ir padidina bendrą stogo atsparumą atmosferos poveikiui. Praleidus arba netinkamai įrengus paklotą, gali atsirasti nesandarumų ir sumažėti ilgaamžiškumas.
  • Netinkama vinių prikalimo technika: Neteisingas vinių klijavimas yra esminė bituminių čerpių montavimo klaida. Vinys turi būti įkalamos tam skirtose vinių zonose, kad būtų užtikrintas saugus tvirtinimas. Per daug arba per mažai įkaltos vinys mažina čerpių atsparumą vėjo poveikiui ir gali lemti čerpių pažeidimus per audras.
  • Neteisingas išlyginimas ir persidengimas: Tinkamas išlyginimas ir persidengimas yra labai svarbūs, kad vanduo būtų efektyviai nuleidžiamas. Dėl netinkamo išlyginimo ar nepakankamo persidengimo gali atsirasti pažeidžiamų vietų, pro kurias gali prasiskverbti vanduo, todėl ilgainiui gali atsirasti nuotėkis ir vandens žala.
  • Gamintojo rekomendacijų nepaisymas: Kiekvienam bituminių plytelių gaminiui yra pateikiamos konkrečios gamintojo rekomendacijos dėl montavimo. Šių nurodymų, pavyzdžiui, rekomenduojamo vinių skaičiaus vienai čerpių dangai arba tinkamo nuolydžio įrengimo, nepaisymas gali lemti neoptimalų veikimą ir panaikinti garantijas.
  • Blogas vėdinimas: Netinkamas stogo vėdinimas yra klaida, galinti sukelti įvairių problemų, įskaitant ankstyvą bituminių čerpių senėjimą. Tinkamas vėdinimas padeda reguliuoti temperatūrą ir drėgmę, neleisdamas palėpėje kauptis karščiui, kuris gali pakenkti čerpių ilgaamžiškumui.
  • Aplaidus apvadų įrengimas: Apsauga nuo vandens prasiskverbimo į pažeidžiamas vietas, pavyzdžiui, stogo slėnius, sankryžas ir kaminus. Neįrengus arba netinkamai įrengus apvadus, gali atsirasti vandens nutekėjimas ir atsirasti struktūrinė žala.
  • Vaikščiojimas ant sumontuotų plytelių: Ypač šiltu oru, kai medžiaga yra minkštesnė, vaikščiojimas ant naujai įrengtų bituminių plytelių gali padaryti žalos. Montuotojai turėtų naudoti tinkamas vaikščiojimo lentas arba šliaužimo lentas, kad paskirstytų svorį ir išvengtų plytelių nutrynimo ar sudaužymo.

Plačiau: https://www.manostogas.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *