Kapaviečių tvarkymo niuansai

Laidojant artimą žmogų visuomet patiriama daug streso ir, be abejonės, sielvarto. Tačiau ne ką mažiau rūpesčių kelia  ir tolimesnis rūpinimas artimųjų kapaviete. Šiuo momentu taip pat labai svarbu viską gerai apgalvoti ir apskaičiuoti, kad padarytos klaidos neužgožtų ramaus ir tylaus gedėjimo. Paminklai kapams leidžia mums įamžinti prarasto žmogaus prisiminimą, būtent dėl to jį reikia rinktis labai atidžiai. Paminklai Vilniuje įrodo, jog pasirinkti yra išties iš ko.

Pasidomėjus kapaviečių priežiūros įmonių teikiamų paslaugų asortimentu, tenka maloniai nustebti. Pasiūla išties įspūdinga. Tad kokios paslaugos pačios populiariausios?

Paminklai Vilniuje užklausos rezultatai parodė, jog profesionaliai dirbanti įmonė jums pasiūlys:

  • Kapaviečių projektavimas ir dizainą;
  • Kapo dengimą granito plokšte, trinkelėmis, plytelėmis ir kt.;
  • Kolumbariumų įrengimą kapavietėse;
  • Paminklų restauravimą;
  • Kapo pamatų įrengimą;
  • Raidžių ir portretų kalimą;
  • Trinkelių klojimą aplink kapavietę;
  • Kapavietės tvarkymą po laidotuvių ir tolimesniu laiku;
  • Kapo bortelių atnaujinimą ir dar daug kitokių paslaugų.

Sutikite, sąrašas tikrai įspūdingas. Išskirsime pagrindinį akcentą – paminklą. Paminklas kapavietėje bene svarbiausia artimojo atminimo dalis. Užsakovui pageidaujant parengiama paminklo 3D vizualizacija, kurios dėka galima patogiai koreguoti norimus paminklo elementus. Taip susikursite tvirtą vizualinį vaizdą, kokio paminklo norite. Toliau belieka užpildyti  užklausos formą ir sužinoti kapo įrengimo kainą nemokamai.

Vienas svarbiausių kriterijų renkantis paminklą – jo dydis. Labai svarbu apgalvoti, kiek vardų ant jo bus rašoma. Jei paminklai statomi dviems ar trims žmonėms, žinoma, galima rinktis ir nedidelį gaminį. Tuo atveju jei vardų daugiau, o ateityje jų numatoma įrašyti daugiau, vertėtų rinktis didesnį, erdvesnį paminklą. Kartais gali būti sunku numatyti, kiek vardų ateityje reikės sutalpinti ant paminklo arba ant jau esančio jie nebetelpa, tokiu atveju siūlome rinktis iš pagalvėlių, lentučių, plokščių ir plokštelių, kurios tvirtinamos greta paminklų arba ant pačių paminklų.

Paminklų gamyba, darbų atlikimo laikas ir kaina didele dalimi priklauso nuo pasirinkto akmens rūšies ir dizaino sudėtingumo. Kalbant apie medžiagas iš kurių gaminami paminklai, vertėtų išskirti granitą. Granitas yra natūrali, ilgaamžė ir bet kokioms klimato sąlygoms atspari medžiaga. Granitas gali būti įvairios cheminės sudėties, nuo kurios priklauso didelis spalvų išgavimo ratas. Specialistai sako, jog galima išgauti net iki 100 granito atspalvių.

Tik patyrę meistrai jums gali užtikrinti, jog kaina visuomet atitiks paminklo kokybę. daugelis paminklų gamybos įmonių gali užtikrinti, jog numanomą kuo tikslesnę darbų kainą galėsite nustatyti dar prieš pradedant darbus.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *