Frezos nagams: kokią rinktis manikiūrui namuose?

Viena svarbiausių grožio procedūrų, kuria reguliariai tenka pasirūpinti kiekvienai moteriai – tai nagų priežiūra. Reta moteris šiandien gali išvengti šių procedūrų. Gražūs ir tvarkingi nagai – sveikatos ir grožio signalas. Todėl vienos dėl to vis lankosi grožio salonuose, o kitos nagų priežiūra užsiima pačios. Norint namuose atlikti manikiūrą ir pedikiūrą, vienas geriausių pagalbininkų – frezos nagams. Kokios jos gali būti ir kaip išsirinkti?

Ką daro frezos?

Freza, paprastai kalbant, yra nagų dildė, tačiau ji yra daug galingesnė ir patvaresnė, nes yra varoma elektra. Tad tai yra itin galinga ir universali nagų dildė, kuri gali pagelbėti įvairiuose nagų tvarkymo etapuose. Elektrinės nagų frezos dažniausiai yra parduodamos su visu komplektu. Jos yra su keliais skirtingais antgaliais.

    • Lako nuėmimui. Elektrinės frezos nagams daugiausiai naudojamos tuomet, kai dirbama su geliniu lakavimu. Gelinis lakas nėra taip lengvai nuimamas kaip įprastas, todėl tam naudojamos frezos. Gelinio lako nuėmimui frezoje skirtas didelis antgalis, kuris yra kūgio formos. Jis ne tik padeda lengviau nuimti laką, bet ir pašiaušia paviršių.

    • Pedikiūrui. Dažniausiai pedikiūrui pritaikomas plataus trapecijos formos antgalis, kurs frezoje atlieka negyvų odos ląstelių vaidmenį. Todėl darant pedikiūrą, dažniausiai ir naudojamas šis antgalis.

    • Odelėms. Ne visi žino, kam skirtas frezos antgalis, kuris viršuje turi mažą rutuliuką. Tai darbui su odelėmis skirtas antgalis. Juo lengvai ir be skausmo galima pašalinti nagų odeles. Taip pat nagų šalinimui skirtas ir vinį primenantis frezos antgalis. Juo geriausia šalinti nago šonuose esančias odeles.

    • Poliravimui. Minkšti, užapvalinti frezos antgaliai, kurie yra kūgio formos, dažniausiai skirti nagų poliravimui. Juos galima naudoti tiek atliekant manikiūrą, tiek darant pedikiūrą.

Kaip išsirinkti?

Geriausiai rinktis tokį aparatą, kuris pateisins Jūsų lūkesčius. Pasižvalgius parduotuvėse, kuriose parduodamos frezos nagams, galima pamatyti, kad frezų pasirinkimas – labai platus. Jos gali būti ne tik standartinių funkcionalumų, bet ir turėti daug papildomų funkcijų. Taip pat kai kurios yra itin galingos. Tačiau norint įsigyti įrenginį, kuris palengvintų manikiūro ir pedikiūro darymą namuose, nereikia persistengti. Patariama rinktis kiek paprastesnę, mažesnio galingumo frezą. Nereikia ieškoti paties brangiausio varianto, nes greičiausiai visų papildomų funkcijų tiesiog neišnaudosite. Tad galite tik be reikalo išleisti per daug pinigų.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *