Viskas, ką reikėtų žinoti apie skolos pardavimą

Daugelis žmonių, anksčiau ar vėliau gyvenime susiduria su skolomis. Kai kurie ima pinigus iš kitų asmenų, o kai kurie patys tampa skolintojais ir retkarčiais turi bėdų atsiimti jiems priklausančias sumas. Taip gali nutikti įvairiose gyvenimo situacijose, pavyzdžiui, kai duodate draugui pinigų, o vėliau šis nebesutinka jų grąžinti arba, kai darbdavys nesumoka Jums priklausančios algos. Vienas iš būdų, kaip galite atgauti pinigus – tai skolos pardavimas.

Kas yra skolos pardavimas?

 Skolos pardavimas yra legalus procesas, kurio metu kitam asmeniui perleidžiate reikalavimo sumokėti skolą teisę. Dažnai tuo užsiima įvairios skolų išieškojimo įmonės, tačiau parduoti skolą galite ir paprastam asmeniui. Visgi, dažnai tai labiau kraštutinis būdas spręsti situaciją, kai matote, jog kitais būdais savo pinigų susigrąžinti greičiausiai nebepavyks.

Skolos pardavimo ypatumai

Kaip jau minėjome anksčiau, skolą parduoti labiausiai verta tuomet, kai susitarti gražiuoju nepavyksta, tačiau pinigus norėtumėte atgauti kuo įmanoma greičiau. Kodėl verta priimti šį sprendimą? Pirmiausiai todėl, jog norėdami „per prievartą“ išieškoti iš asmens skolą, Jūs turėtumėte pereiti ilgus teismų procesus. Taigi, jeigu pinigų Jums reikia čia ir dabar – skolos pardavimas yra puikus būdas perduoti šias bėdas kokiai nors įmonei ir daugiau su tuo nebeturėti jokių reikalų. Visgi, skolų išieškojimo bendrovės atkreips dėmesį į paties skolininko finansinę padėtį ir tik tuomet pasiūlys Jums geriausią įmanomą variantą.

Ką reikia turėti, norint parduoti skolą?

Visgi, skolos pardavimas nėra toks paprastas procesas, mat pirmiausiai, Jums reikia įrodymų. Taigi, privalote turėti kokį nors popierių, kuris nurodytų, jog tam tikras asmuo yra skolingas Jums kažkokią sumą pinigų. Tai gali būti sąskaita faktūra, teismo nutarimas ar net paprastas skolos raštelis. Tačiau neišsigąskite – norint parduoti skolą, Jums nereikalingas asmens, kuriam davėte pinigų, sutikimas. Nors tai būtų paprastesnis ir mažiau neigiamų emocijų keliantis sutarimas, tuo atveju, jeigu su skolininku susikalbėti neįmanoma, šio sutikimo Jums tikrai neprireiks. Taigi, skolų pardavimas gali būti Jūsų atsakymas ir išsigelbėjimas tokioje situacijoje.  

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *