Kada svarbus padangų triukšmo lygis?

padangos

Kodėl mano padangos skleidžia garsą? Priežastys gali būti kelios. Pasirinkote netinkamas padangas, vairuojate automobilį su bloga garso izoliacija, jūsų klauso organai per daug jautrūs. Apie viską nuo pradžių. Į vieną dažniausiai užduodamų klausimų atsako naujos-padangos.lt ekspertai.

Kai padangos neskleidžia jokio garso, vairuoti automobilį yra malonu. Tai tikras komfortas, nepagarsinti radijo imtuvo tam kad užgožtų pašalinius garsus. Šia laime kur kas dažniau džiaugiasi Audi, Mercedes negu japoniškų automobilių vairuotojai. Priežastis paprasta, nepriklausomai nuo to kokiai triukšmo klasei priskiriama padanga, vokiškuose automobiliuose garso izoliacija yra dvigubai geresnė nei japoniškuose. Ne veltui naujuose Toyota Land Cruizer ar RAV4 automobiliuose po įsigijimo ardomi salonai ir klijuojami bituminės garso ir vibro izoliacijos plokštės. Arkose, ant dugno ir lubų. Visas daroma dėl komforto. Didžiausias triukšmas skleidžia arkos kai per šlapią asfaltą ir balas važiuojantys ratai taško į jas vandenį. Kuo mažesnis automobilis, tuo didesnis garsas. Tikriausiai tokiu automobiliu esate važiavę kai dėl triukšmo tenka kalbėti su keleiviais pakeltu balsu.

Padangos skleidžia triukšmą ir per vibraciją kuri perduodama amortizatoriumi, vairo traukėmis, pusašiais į variklį ir kėbulą. Kuo labiau nelygus paviršius tuo didesnę vibraciją ir triukšmą skleidžia visi automobilio agregatai.

Padangų triukšmo lygis svarbus kai važiuojame ilgomis distancijomis, monotonišku greičiu magistrale. Garsas gali keisti nuo to kokio stambumo yra asfalto reljefas. Jei tai stambūs asfalto grūdeliai garsas padidėja beveik dvigubai. Kuo lygesni ir kokybiškas asfaltas tuo ir padangų garsas mažesnis. Lygiai tas pats pasakytina apie greitį. Kuo greičiau važiuoja automobilis tuo ir padangų skleidžiamas triukšmas didesnis. Dėl šios priežasties reikia rinktis padangas su kuo lygesniu protektoriaus raštu, jokių būdu ne universalias ar vasarą važinėti žieminėmis padangomis. Skirtingų gamintojų padangų kokybė yra nevienoda. Iš esmės ir kiekviena padanga nėra ideali, šiek tiek skiriasi svoriu, gumos storio sluoksniu ir kitais mažais nukrypimais. Nereikia pamiršti kad ir pats vairuotojų supratimas apie skleidžiamą garsą yra nevienodas, vieni triukšmui jautresni, kitiems tai visiškai nesvarbu. Ne veltui didžioji dauguma pirkėjų didesnį dėmesį kreipia į kitą padangų parametrą – stabdymo kelią.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *