Automobilių stiklų keitimas: kada tam laikas?

Vairuojant svarbiausia yra vairuotojo ir keleivių saugumas. Todėl net ir kilus nedideliems gedimams, visuomet verta nedelsti ir kuo anksčiau kreiptis į specialistų, kurie įvertintų, ar eksploatuoti automobilį vis dar saugu. Tačiau jeigu vairuotojai į meistrus kreipiasi net ir dėl nedidelių gedimų, kai reikalingas automobilių stiklų keitimas, skuba ne visi. Kada jau verta susirūpinti dėl stiklo ir kiek gali kainuoti delsimas stiklą pakeisti?

Kiek galima laukti?

Labai dažnai autoservisų darbuotojai pastebi, kad vairuotojai ignoruoja automobilių skilimo ar įtrūkimo žymes. Pavyzdžiui, kai važiuojant keliu į stiklą pataikęs akmenukas ir paliko nedidelę žymę. Pasirodo, kai kurie vairuotojai ignoruoja netgi gana didelius įskilimus ir rizikuoja važiuodami su tokiais stiklais.

Tačiau nerizikuojant reikia žinoti, kad sprendimą už vairuotoją gali priimti ir policija. Pavyzdžiui, sustabdžius vairuotoją, policijai įvertinus, kad stiklo skilimas trukdo matomumui, gali laukti bauda arba techninės apžiūros talono atėmimas. Todėl automobilių stiklų keitimas neturėtų būti atidėliojamas net ir tuomet, kai įtrūkimas dar nedidelis.

Keisti ar remontuoti?

Labai dažnai vairuotojai vengia kreiptis dėl stiklų keitimo, nes mano, kad tai yra brangi paslauga. Tačiau kuo ilgiau lauksite, tuo brangiau gali tekti mokėti. Sutaupysite pinigų ir laiko, jeigu į meistrus kreipsitės vos atsiradus nedideliam įtrūkimui ar įskilimui. Nes tokiu atveju salone dažniausiai atliekamas remontas, kuris yra greitas ir kainuoja nebrangiai. Ypač, jeigu automobilyje yra kokybiški AGN automobilių stiklai, kuriuos lengva remontuoti turint specialią techniką.

Laukiant rizikuojant, kas skilimas padidės. Labai dažnai pasitaiko atvejų kai nedidelis įtrūkimas stipriai prasiplečia važiuojant nelygia kelio danga ar apsilankius automatinėje plovykloje. Tuomet tenka kreiptis į meistrus ir remontas jau negalimas, privalomai turi būti atliekamas automobilių stiklų keitimas. Tokia paslauga užtrunka ilgiau ir kainuoja brangiau.

Kaip rinktis meistrus?

Jeigu Jums reikalingas kokybiškas ir greitai automobilių stiklų keitimas, ieškokite tik profesionalių šios srities atstovų. Geriausia kreiptis į stiklų keitime besispecializuojančius meistrus ir salonus, kurie dirba būtent su stiklų remonto ir keitimo darbais. Taip būsite garantuoti, kad naudojamos medžiagos yra kokybiškos, pritaikomi geriausi sprendimai, o darbai atliekami profesionaliai. Dažniausiai tokiuose servisuose suteikiama darbu atlikimo garantija. Taigi gaunate ne tik kokybišką ir patikimą, bet ir oficialią paslaugą su visais patvirtinančiais tai dokumentais.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *