Kaip tinkamai pasirūpinti biuro darbuotojų sveikata?

biuro darbuotoja

Įmonės vis agresyviau konkuruoja dėl aukštos kvalifikacijos specialistų todėl nenuostabu kad darbo sąlygos gerėja kiekvienais metais. Net ir gamybos įmonėse darbininkai vis drąsiau reiškia nepasitenkinimą dėl blogų darbo ar poilsio sąlygų. Kaip darbdavys gali labiau pasistengti kad užtikrintų geresnę savo darbuotojų savijautą darbo metu?

Maistas ir vanduo

Jei įmonėje nėra galimybės teikti maitinimo paslaugas vietoje, poilsio zonoje ir virtuvėje reikia pasirūpinti sveikais užkandžiais ir gėrimai. Ne visiems tai gali būti suprantama, nes neretai darbuotojai yra įsitikinę kad dažnas kavos vartojimas nekenkia sveikatai. Tiekdami kitokio pobūdžio maisto gaminiu ir gėrimus jūs propaguosite sveiką mitybą ir mąstysena. Svarbiausia, išvengti kraštutinumų, tai reiškia kad šokoladas, traškučiai ar kiti nesveiki produktai privalo būti uždrausti. Biuro darbuotojams reikia nuolatos gerti skysčius ir pageidautina kad tai būtų paprastas vanduo o ne gaivieji gazuoti gėrimai ir tuo labiau energetiniai gėrimai.

Baldai

Biuro baldai formuoja darbuotojo laikyseną. Nepatogūs baldai mažina produktyvumą ir yra daugelio kitų neigiamų dalykų priežastis apie kuriuos pats žmogus net nežino. Sėdėti prie kompiuterio visą dieną – nelengva užduotis. Netinkamo aukščio kėdė ar stalas, per aukštai ar per žemai padėtas kompiuterio monitorius ir darbuotojas pavargsta greičiau nei turėtų. Nuolatiniai kaklo, nugaros, kojų skausmai gali privesti prie to jog darbuotojas penktadienį prašys laisvadienio o įmonei tai yra didelis nuostolis.

Pertraukėlės ir poilsis

Norėdami kad jūsų kolektyvas dirbtų motyvuotai ir produktyviai turite skatinti reguliarias bendras visų darbuotojų darbo pertraukas. Tai naudinga ne tik akims ir kūnui, jei įmonė turi vidinį kiemą ar terasą ji turėtų būti išnaudojama visai metų laikai. Įkvėpti gryno oro ir prablaškyti mintis naudinga visiems protinį darbą dirbantiems specialistams. Net ir 10 minučių padeda pasikrauti energija, pažvelgti į problemos sprendimo būdus iš kito kampo ir suburia kolektyvą bendram tikslui.

Tvarka ir higiena

Sergantis darbuotojas neturėtų ateiti į darbą. Įskiepykite šią mintį nuo pirmos dienos kiekvienam naujai atėjusiam darbuotojui. Vienas sergantis tarnautojas gali užkrėsti keletą, ypač tokiose įmonėse kur dirbama atviro tipo biure. Valytojos savo ruožtu turi nuolat dezinfekuoti durų rankenas, jungiklius, sanitarinius mazgus ir kitas vietas kur viruso plitimas labiausiai tikėtinas.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *