Kodėl granito plokštės – vienas geriausių sprendimų kapavietei?

Yra daug priežasčių, kodėl granito plokštės yra vienas geriausių variantų tiek vidaus, tiek lauko erdvių dekoravimui. Iš granito pagaminti paminklai, antkapiai, stalviršiai ir kitos detalės atrodo nepriekaištingai. Išskiriame pagrindinius granito privalumus, kurie nepalieka abejingų.

Granito plokštės yra tvirtos ir patvarios

Granitas yra kietas, tiesiogine prasme. Pagal natūralių medžiagų pakinktus jis nusileidžia tik deimantams. Pavyzdžiui, naudojamas virtuvės ar vonios reikmėms, tinkamai sumontuotas granito stalviršis tarnaus Jums ištisus dešimtmečius ar net visą gyvenimą. Granito paminklai, antkapiai taip pat niekuo neatsilieka savo ilgaamžiškumu. Jie atsparūs UV spinduliams, temperatūros pokyčiams, mechaniniams pažeidimams. Ilgai išlieka neįskilę, nesutrūkinėja, išsaugo savo pradinę išvaizdą metams bėgant.

Dėl savo kietumo granito gaminiai yra labai atsparūs karščiui. Jei granito plokštės netyčia įskeliamos ar kitaip pažeidžiamos, defektą gana lengva ištaisyti (atsižvelgiant į pažeidimo sunkumą).

Priežiūra paprasta

Granito plokštės, paminklai, antkapiai, stalviršiai ir kiti iš šio akmens pagaminti paviršiai nereikalauja sudėtingos ir dažnos priežiūros. Žinoma, su sąlyga, kad granito gaminį kūrė, gamino ir sumontavo patyręs specialistas.

Kokybiškas granitas bus atsparus dėmėms ir bakterijoms. Paviršių lengva nuvalyti vandens ir muilo mišiniu, jis atsparus kerpėms, samanoms, mikroorganizmams, todėl net lauke esantys granito paminklai ilgai išlieka nepakitę ir atrodo kaip nauji.

Granitą gana paprasta formuoti

Svajojate apie išskirtinių formų granito paminklą ar kitą šio akmens gaminį? Tai tikrai įmanoma. Profesionalus akmens skulptorius gali suformuoti granitą į figūrą arba išraižyti piešinius tiesiai ant jūsų paminklo. Dėl unikalios struktūros, granito plokštės gali būti suformuotos į daugybę unikalių formų, todėl tai puiki vieta atsiskleisti Jūsų kūrybiškumui.

Granitas yra natūraliai gražus akmuo

Tai ne nuomonė, o faktas, žinomas tūkstantmečius. Granitas yra viena gražiausių natūralaus akmens medžiagų, naudojamų antkapiams, kitiems paminklams, dirbiniams. Šis akmuo yra lengvai prieinamas Lietuvoje ir visame pasaulyje, o plati spalvų, tekstūrų įvairovė daro granitą plačiai pritaikomu.

Pasirinkę granitą, netruksite įsitikinti, kad tai puikus, ilgaamžis ir labai stilingas akmuo, kurį galima panaudoti labai įvairioms reikmėms: nuo kapų paminklo iki virtuvės stalviršio!

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *