Kremavimo paslaugos Lietuvoje: atsakymai į daugelio užduodamus klausimus

Jeigu domina kremavimo paslaugos, greičiausiai turite konkrečių klausimų apie šį procesą. Remdamiesi savo patirtimi bendraujant su žmonėmis, sudarėme ir atsakėme į dažniausiai užduodamus klausimus apie palaikų kremavimą.

  1. Kiek laiko užtrunka kremuoti kūną?

Nėra vieno atsakymo, kiek trunka kremavimo paslaugos. Tai gali užtrukti nuo vienos iki keturių valandų, tačiau atsakymas priklauso nuo kelių veiksnių. Pirmiausia – mirusiojo išoriniai veiksniai. Pavyzdžiui, vidutinio ūgio ir svorio kūno, laikomo specialioje talpoje, kremavimo procesas paprastai trunka apie dvi valandas.

Kremavimo trukmei svarbūs ir tokie veiksniai, kaip krematoriumo įrangos tipas. Dar vienas svarbus veiksnys yra tai, ar tai pirmas kremavimas tą dieną. Nuo to priklauso kremavimo kameros temperatūra.

  • Kaip kūnas paruošiamas kremavimui?

Kremavimo paslaugos nereikalauja didelio pasiruošimo, tačiau prieš kremavimą pašalinami daiktai, kurie nedega. Tai gali būti papuošalai, vidinės plokštės, vinys ir varžtai. Taip pat reikia pašalinti širdies stimuliatorius, kurie gali sprogti.

Be to, pašalinami ir tam tikri medicininiai implantai, jeigu juose yra medžiagų, kurios gali būti kenksmingos aplinkai. Tada kūnas dedamas į specialią talpą. Esant pageidavimui, jis gali būti suvyniotas į specialią drobulę.

  • Kiek pelenų lieka po kūno kremavimo?

Daugelis žmonių stebisi pelenų kiekiu ir svoriu. Vidutinis pelenų svoris po moters kūno kremavimo yra maždaug 2,5 kg, o vyro – 3,5 kg.

Kadangi didžioji dalis organinių medžiagų atliekant kremavimą išgaruoja, pelenų kiekį daugiausia lemia žmogaus kaulų struktūra. Aukšto ūgio, stambesnių kaulų žmogaus palaikai svers daugiau nei mažo ūgio, smulkesnio žmogaus. Kitas lemiamas veiksnys yra tai, ar kūnas kremuojant buvo karste, ar ne, ir karsto tipas.

  • Ar žmonės kremuojami individualiai?

Taip, kremavimo paslaugos visada teikiamos individualiai. Kameros, kuriose vyksta kremavimas yra pakankamai didelės tik vienam žmogui. Tai būtina dėl įvairių priežasčių, bet daugiausia dėl to, kad kai kurių kūnų kremavimas trunka ilgiau nei kitų. Be to, daugeliu atvejų šeimos nariams labai svarbu gauti savo mylimo žmogaus pelenus, jie jaudinasi, kad nebūtų padaroma klaida atskiriant palaikus.

Krematoriumų atstovai labai tuo pasirūpins: užtikriname, kad kiekvieno mirusiojo palaikai kremuojami atskirai.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *