Paskolų skaičiuoklė ir du paskolų tipai: ką apie tai turite žinoti?

Paskolų skaičiuoklė yra labai naudingas įrankis, nepriklausomai nuo Jūsų paskolos tipo. Vis dėlto, pats metas plačiau susipažinti su skirtingų rūšių paskolomis!

Paskolos su garantija

Paskola su garantija reiškia, kad skolininkas, prieš suteikdamas paskolą, įkeitė tam tikrą turtą kaip užstatą. Paskolos davėjui išduodamas turto suvaržymas, kuris yra teisė valdyti kitam asmeniui priklausantį turtą, kol nebus sumokėta skola. Kitaip tariant, įsipareigojimų nevykdymas už užtikrintą paskolą paskolos išdavėjui suteiks teisinę galimybę areštuoti turtą, kuris buvo įkeistas. Labiausiai paplitusios paskolos su užstatu yra hipotekos ir automobilių paskolos.

Skolintojas turi aktą arba nuosavybės teisę, kuri yra nuosavybės atstovas, kol bus visiškai apmokėta užtikrinta paskola. Neįvykdžius hipotekos paskolos, bankas paprastai atima būstą, o paskolos automobiliui nemokėjimas reiškia, kad skolintojas gali susigrąžinti automobilį.

Nepriklausomai nuo to, paskolų skaičiuoklė Jums pažįstama ar ne, skolintojai paprastai nesiryžta skolinti didelių pinigų sumų be garantijos. Užtikrintos paskolos sumažina skolininko įsipareigojimų nevykdymo riziką, nes rizikuoja prarasti bet kokį turtą, kurį pateikia užstatu. Jei užstatas yra mažesnis už negrąžintą skolą, skolininkas vis tiek gali būti atsakingas už likusią skolos dalį.

Paskolos su užstatu paprastai turi didesnę patvirtinimo galimybę, palyginti su paskolomis be užstato, ir gali būti geresnis pasirinkimas tiems, kurie neatitiktų paskolos be užstato.

Paskolos be užstato

Paskola be užstato – tai susitarimas grąžinti paskolą be užstato. Kadangi nėra užstato, skolintojams reikia būdo patikrinti savo skolininkų finansinį sąžiningumą. Paskolų skaičiuoklė praverčia apskaičiuojant šias paskolas, kad žinotumėte, kokių mėnesinių įmokų galite tikėtis.

  • Patikimumas – gali apimti kredito istoriją ir ataskaitas, kurios parodytų skolininko gebėjimą įvykdyti skolinius įsipareigojimus praeityje, jo darbo patirtį ir pajamų lygį bei visus neišspręstus teisinius aspektus.
  • Pajėgumas – matuoja skolininko gebėjimą grąžinti paskolą naudojant santykį, leidžiantį palyginti skolą su pajamomis.
  • Kapitalas – reiškia bet kokį kitą turtą, kurį skolininkai, be pajamų, gali turėti, kad galėtų įvykdyti skolinį įsipareigojimą, pvz., pradinį įnašą, santaupas ar investicijas.
  • Užstatas – taikomas tik paskoloms su užstatu. Užstatas reiškia daiktą, įkeistą kaip paskolos grąžinimo užstatą tuo atveju, jei skolininkas nevykdo įsipareigojimų.
  • Sąlygos – dabartinė skolinimo padėtis, pramonės tendencijos ir kam paskola bus naudojama

Paskolos be užstato paprastai pasižymi didesnėmis palūkanų normomis, mažesniais skolinimosi limitais ir trumpesniais grąžinimo terminais nei paskoloms su užstatu. Jei skolintojai mano, kad skolininkas yra rizikingas, paskolos davėjai kartais gali reikalauti, kad paskolos gavėjas būtų pasirašęs (asmens, kuris sutinka sumokėti skolininko skolą, jei jis nevykdo įsipareigojimų).

Norite gauti daugiau informacijos apie šias paskolas ir numatyti, kokie bus Jūsų finansiniai įsipareigojimai? Tokiu atveju paskolų skaičiuoklė yra puikus pasirinkimas!

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *