FACEBOOK reklama Lietuvoje: apie ką turėtų pagalvoti verslas?

Jei galvojate dirbti su FACEBOOK reklama ir stiprinti savo verslo pozicijas socialinėje erdvėje, greičiausiai žinote, kad efektyviai reklamai būtina nustatyti tinkamą auditoriją. Šiandien norime pakalbėti apie Lietuvos auditoriją plačiąja prasme, t. y., kaip pas mus naudojamasi FACEBOOK tinklu ir kaip šias žinias galite pritaikyti savo verslui?

Kaip atrodo FACEBOOK auditorija Lietuvoje?

Šiuo metu FACEBOOK auditoriją Lietuvoje sudaro apie 2 milijonus lietuvių. Šis skaičius apima tik aktyvias paskyras ir asmenis, vyresnius nei 18 m. Kitaip sakant, Lietuvos auditorija yra iš tiesų plati, todėl FACEBOOK reklama, orientuota į mūsų šalį, gali iš tiesų padėti pasiekti jums aktualų sektorių. Svarbu žinoti ir tai, kad vyrų ir moterų santykis FACEBOOK tinkle yra pasiskirstęs gana tolygiai. Nors moterų paskyrų yra nežymiai daugiau, savo reklamą galite drąsiai kreipti tiek į vyrišką, tiek į moterišką auditoriją. Vertinant amžiaus grupę, matome, kad didžiausią dalį sudaro darbingo amžiaus žmonės iki 35 metų. Mažiausią – vyresni nei 65-erių metų amžiaus vyrai ir moterys. Tai reikėtų žinoti tiems verslams, kurie siūlo prekes ar paslaugas senjorams, kadangi jų pasiekiamumas socialiniu tinklu nėra aukštas.

Verslui, vykdančiam su konkrečiu miestu susijusias paslaugas, pvz., turinčiam kavinę, fizinę parduotuvę, kirpyklą ar pan., gali būti aktualus ir Lietuvos vartotojų pasiskirstymas pagal miestą. Greičiausiai nieko nenustebins, kad populiariausiu miestu išlieka Vilnius, antroje vietoje matome Kauną. Prie didesnių miestų priskiriama ir Klaipėda, Šiauliai bei Panevėžys, o visi kiti miestai, vertinant aktyvias FACEBOOK paskyras, yra pasiskirstę gana tolygiai ir užima po nedidelę dalį. Pagrindinė FACEBOOK tinkle vartojama kalba yra lietuvių (apie 80 proc.), tačiau dalis auditorijos taip pat yra nurodę ir anglų bei rusų kalbas.

Kodėl FACEBOOK reklama turėtų būti patikėta profesionalams?

Pažinę savo auditoriją, galite kur kas tikslingiau suplanuoti reklaminę kampaniją. Vis dėlto, norime pabrėžti, kad FACEBOOK ADS, kaip ir bet kuri kita reklamos forma, reikalauja patirties ir žinių. Kitaip sakant, jei siekiate maksimalių rezultatų ir nenorite veltui išvaistyti reklamai skirto biudžeto, turėtumėte bendradarbiauti su patikima internetinės rinkodaros agentūra, galinčia atsakyti į visus jūsų klausimus ir užtikrinti, kad FACEBOOK reklama padėtų ne tik pasiekti jūsų verslo keliamus tikslus, bet ir stiprintų jūsų prekės ženklo žinomumą ir formuotų teigiamą įmonės įvaizdį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *