Nauji butai Vilniuje: kaip išsirinkti?

Pastaruoju metu nekilnojamo turto pardavimai ženkliai didėja. Lietuviai vis dažniau renkasi naujos statybos namus ir butus vietoje senos statybos, senuose mikrorajonuose. Nauji butai Vilniuje yra gan populiarus lietuvių pasirinkimas – pasiūla didelė, paklausa taip pat. Tačiau kaip išsirinkti iš didelės pasiūlos ir nesuklysti? Tikėtina, kad įsigytame bute gyvensite ne vienerius metus, todėl ir šis žingsnis turėtų būti gerai apgalvotas. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kuriais vadovaujantis nauji butai Baltupiuose, Vilniuje bus išsirenkami greičiau ir lengviau.

Galimybės

Visų pirma, naujo buto paiešką Vilniuje reikėtų pradėti nuo aiškių kriterijų nustatymo. Prieš renkantis, turėtumėte būti aiškiai apsisprendę ir atsakę sau į daugybę svarbių klausimų, tokių kaip finansinės galimybės, plotas, kambarių skaičius, vieta mieste, statybos metai, šildymo tipas ir kiti panašaus pobūdžio kriterijai.

Buto dydis

Pastebima, jog įsigydami pirmąjį būstą, vaikų neturinčios jaunos poros seka tėvų pėdomis – būstas turi būti didelis. Todėl jie dažniau ieško kotedžų, individualių gyvenamųjų namų. Tačiau dviejų kambarių nauji butai Vilniuje tokioms poroms būtų puikus pasirinkimas. Jauniems žmonėms reikėtų labiau atsižvelgti į patogų susisiekimą, nei į būsto plotą, nes pasikeitus situacijai šeimoje (atsiradus vaikams), būstą pakeisti lengva.

Aukštas

Nauji butai Vilniuje statomi vaizdingose ir patogiose vietose. Dažniausiai nauji butai Vilniuje pirmame aukšte turi privalumą – terasą, tačiau butai aukščiau turi nuostabius atsiveriančius vaizdus. Todėl kuo aukščiau nauji butai Vilniuje, tuo didesnė būto kaina.

Investicijai ar sau

Įsigyjant butą, svarbu iš karto žinoti, ar butas perkamas investicijai, ar sau. Reikėtų įsivertinti, ar nekils problemų dėl buto išlaikymo, jei kurį laiką nebus nuomininkų. Jei butas perkamas sau, paskolos įmoka bankui neturėtų būti didesnė nei 40 proc. kas mėnesį gaunamų pajamų.

Taigi, nauji butai Vilniuje yra dažnas žmonių pasirinkimas. Renkantis butą, reikėtų remtis ne tik intuicija, bet ir racionalumu. Prieš įsigyjant butą, jame rekomenduojama apsilankyti bent 3 kartus ir skirtingu paros metu, kad galėtumėte įvertinti įvairias detales ir nuspręsti, ar vakare jūsų išsirinktame bute yra jauku ir gera, taip pat tokiu būdu įvertinamas susisiekimo klausimas.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *