Skirtingi žoliapjovės peiliai ir jų paskirtys

Jeigu galvojate, ar žoliapjovės skiriasi nuo krūmapjovių tai netrukus paaiškinsime. Visų pirma skiriasi žoliapjovės peiliai. Žolei aplink kliūtis, medžius, akmenis, pastatus pjauti naudojama galvutė su valu, sukdamasis valas ir atlieka šį darbą. Tačiau jis visiškai netinkamas pjauti stabarus ar krūmus, tam naudojami dvišakiai, trišakiai peiliai.

Žoliapjovių galia ir universalumas

Mažesnės galios (iki 1,5 kW) žoliapjovės nėra tinkamos pjauti krūmams, prie jų geriau nemontuoti trišakių bei apskritų peilių. Daugiau nei 1,5 kW galios įrenginiai gali būti universalūs, skirti ir krūmams bei smulkiai medienai pjauti, gyvatvorėms genėti.

Taigi pasirenkant įrankį reikėtų įvertinti, koks žolės plotas, ar yra šlaitai, nelygumai, kliūtys, kurių neįveiktų paprasta vejapjovė. Taip pat, kokie žoliapjovės peiliai bus naudojami, ar teks pjauti krūmus, peraugusią žolę, pamiškėje išaugusius medelius. Kuo galingesnis įrankis, tuo greičiau atliksite darbą, tačiau jis bus ir sunkesnis.

Elektra, benzinu ir akumuliatoriumi varomos žoliapjovės

Įvertinkite, ar jums reikia akumuliatorinio, benzininio ar elektrinio įrankio. Akumuliatoriumi kraunamos žoliapjovės yra panašios galios kaip elektrinės, tačiau laidas neapriboja judėjimo. Šių įrankių trūkumas tai, kad jie sunkesni ir reikės nutraukti darbą išsikrovus akumuliatoriui. Jeigu jums reikia daugiau galios – rinkitės benzininę žoliapjovę. Kai pjaunama žolė šalia namų, gali užtekti tik elektrinio, ne itin galingo prietaiso.

Žoliapjovės peiliai

Kaip jau minėjome, neperaugusiai žolei aplink kliūtis pjauti skirta galvutė su valu. Valo ilgis reguliuojamas automatiškai. Keičiant galvutę atkreipkite dėmesį į tai, koks jos dydis ir nenusipirkite didesnės, nes ji netiks jūsų įrankiui. Kuo didesnė pjovimo galvutė tuo didesnės galios turi būti žoliapjovė ir atvirkščiai.

Dvišakiai žoliapjovės peiliai yra gana universalūs, jais galite pjauti minkštesnę ir kietesnę, peraugusią žolę. Šie peiliai lengvesni, todėl greitai įsukami net ir naudojant su mažesnės galios įrankiu.

Trišakiai peiliai skirti pjauti krūmams, jiems reikalingi didesnės galios varikliai, įrankiai su tokiais varikliais dar vadinami trimeriais. Ant trimerių taip pat galima montuoti pjovimo diskus, su kuriais įveiksite minkštą, ploną medieną.

Metaliniai žoliapjovės peiliai galandami trikampe dilde, aštrinant jų paviršių. Peilių galandimą galima patikėti profesionalams, kurie šį darbą atliks nepriekaištingai. 

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *