Praktiški patarimai ieškant ypatingo papuošalo

Nepaisant to, ar jūs norite padovanoti juvelyrinį dirbinį savo antrajai pusei, ar nauju papuošalu norėtumėte papildyti savo kolekciją, naudinga žinoti, į ką svarbu atsižvelgti renkantis juvelyrinius dirbinius. Taigi, pateikiame jums keletą patarimų, kurie turėtų pagelbėti šiame procese.

Suasmeninkite pasirinkimą

Renkantis juvelyrinį dirbinį visų svarbiausia, kad jis atitiktų jį dėvėsiančio ar mūvėsiančio žmogaus skonį, stilių ir asmenybę. Tokiu atveju įsigytas papuošalas teiks daugiausiai džiaugsmo ir malonumo.

Susipažinkite su deimantais ir brangakmeniais

Jei jūs norite pirmą kartą įsigyti juvelyrinį dirbinį su deimantu ar kitu brangakmeniu, būtų išmintinga visų pirma apie juos pasidomėti. Ir net jei jums neatrodo, jog tai yra verta jūsų laiko, paklauskite savęs, ar pirkdami naują išmanųjį telefoną arba televizorių nepasidomite jo galimybėmis ir funkcijomis? Tai reiškia, kad lygiai taip pat turėtumėte susipažinti ir su deimantais bei kitais brangakmeniais, kurie norėtumėte, jog būtų inkrustuoti į jūsų pasirenkamus juvelyrinius dirbinius – ypač, kai yra kalbama apie labai vertingus brangakmenius.

Nespėliokite žiedo dydžio

Jei jūs bandysite atrasti žiedą, kurį dovanosite savo antrajai pusei, labai svarbu, kad jis atitiktų jos piršto dydį – priešingu atveju galima susidurti su labai dideliu nusivylimu ir sugadinta staigmena. Todėl visų pirma turėtumėte išsiaiškinti, koks yra jūsų antrajai pusei tinkantis žiedo dydis. Tuo tarpu, jei norite, kad tai būtų staigmena, radus progą galite pamatuoti jos kasdienybėje mūvimų žiedų dydžius, tokiu būdu lengviau suprantant, koks žiedas jai tiktų geriausiai.

Auksas, sidabras ar platina

Dažniausiai juvelyriniai dirbiniai yra gaminami iš aukso, sidabro arba platinos. Auksas yra šiek tiek brangesnis nei sidabras. Jis būna skirtingų spalvų – baltos, geltonos ir rožinės. Be to, jis gali būti skirtingo grynumo, pvz., 9 karatų auksas yra pigesnis, o 18 karatų auksas – kur kas brangesnis. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad auksas yra labai universalus taurusis metalas, kuris puikiai tinka skirtingų rūšių juvelyriniams dirbiniams gaminti.

Tuo tarpu sidabras yra kur kas pigesnis taurusis metalas. Deja, bet jis yra labai minkštas ir gali būti lengvai sulenktas, todėl jis nėra pats geriausias pasirinkimas kasdieniam naudojimui – ypač, jei kalbama apie sužadėtuvių žiedus. Taigi, sidabras gali būti puikus pasirinkimas, tačiau labiau tinkantis naudoti retkarčiais, o ne kasdienybėje.

Platina iš minėtų tauriųjų metalų yra pats stipriausias sidabriškai baltos spalvos metalas. Tačiau jis taip pat yra ir brangiausias. Jis puikiai tinka ypatingiems juvelyriniams dirbiniams, tokiems kaip sužadėtuvių žiedai ar vestuviniai žiedai.

Praba

Jei jūs pirksite juvelyrinį dirbinį, kuris bus pagamintas iš aukso, sidabro arba platinos, turėtumėte atsižvelgti į ant jo esantį prabos spaudą. Prabos spaudas nurodo, koks yra tauriojo metalo kiekis lydyje, todėl jokiu būdu nepraleiskite to pro savo akis.

Palyginkite kainas

Tai yra labai svarbus patarimas kiekvienam vartotojui, kuris nusprendžia leistis į juvelyrinių dirbinių paieškas – nepirkite pirmo jums už akių užkliuvusio juvelyrinio dirbinio. Skirkite laiko ir pasidomėkite, kas yra siūloma šiandieninėje rinkoje. Naudinga atlikti kainų palyginimą – ypač, jei tokius pačius juvelyrinius dirbinius galite atrasti bent keliose skirtingose juvelyrinių prekių parduotuvėse. Be to, nereikia pamiršti ir internetinių parduotuvių, kuriose paprastai juvelyrinių dirbinių kainos būna labiau prieinamos (plačiau – Ziedelis.lt).

Raskite tinkamus juvelyrus

Nepaisant to, kokios bebūtų jūsų žinios juvelyrinių dirbinių srityje, renkantis papuošalą visuomet yra naudinga ir išmintinga pasitarti su šios srities specialistais – profesionaliais ir patyrusiais juvelyrais. Taigi, ieškodami papuošalo nepraleiskite progos tiesiogiai susisiekti su pasirinktoje juvelyrinių dirbinių parduotuvėje dirbančiais juvelyrais, kurie atsakytų į jums iškylančius klausimus ir padėtų lengviau pasirinkti.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *