Trumpas veido odos priežiūros vadovas

Nėra stebuklingo būdo nuolat džiaugtis nuostabia ir švytinčia veido oda nieko nedarant. Veidas puikiausiai atspindi ne tik nuotaiką, bet ir tamsūs paakiai išduoda nemigo naktis, stresą, pilkšva oda gali signalizuoti nuovargį ir prastą mitybą. Tačiau šį kart ne apie tai, o apie būdus kaip prižiūrėti odą, jog ši net sunkiausiomis dienomis vis dar atrodytų skaisčiai. Jums reikalingi ne tik veido kremas ir lūpų balzamas, o veido priežiūros rutina.

Nesvarbu, koks jūsų odos tipas, kasdienė odos priežiūra gali padėti palaikyti gerą sveikatą ir padėti kovoti su specifinėmis problemomis, tokiomis kaip spuogai, randai ar tamsios dėmės. Kasdienę odos priežiūros procedūrą sudaro keturi pagrindiniai veiksmai, kuriuos turėtumėte atlikti vieną kartą ryte ir vieną kartą prieš miegą.

  • Prausimasis

Pasirinkite prausiklį, kuris po prausimosi nekels nemalonių pojūčių, t.y. oda nebus išsausėjusi ir įsitempusi. Prauskite veidą ne dažniau kaip du kartus per dieną arba tik vieną kartą, jei jūsų oda itin sausa ir nenaudojate makiažo. Venkite perdėto prausimo, nes kaskart prausiantis nuplaunamas natūralus odos riebumas, saugantis nuo išsausėjimo.

  • Serumas

Įtraukite serumą į kasdieninę rutiną. Serumas veidui su vitaminu C arba peptidais geriausias ryte, vakare labiau tinka serumas su retioliu arba retinoidais. Serumas su hialuronu gali būti naudojamas bet kada.

  • Drėkinantis veido kremas

Net riebiai odai reikia drėkinamo veido kremo, tačiau naudokite lengvą, gelio pagrindu pagamintą  bei porų neužkemšančiu veido losjoną. Sausai odai gali būti naudingi daugiau kremo pagrindu pagaminti drėkikliai. Veido kremai sausai odai tiesiog būtini, geriausia su hialuronu. Daugelis prekių ženklų savo produktų pakuotes pažymi kaip gelį ar kremą. Jei oda sausa, sausos ir lūpos, tad joms taip pat reikalingi specialūs lūpų balzamai.

  • Kremas nuo saulės

15 minučių prieš išeidami į lauką, užtepkite apsauginį kremą nuo saulės ne mažiau kaip 30 SPF. Tamsesniems odos tonams iš tikrųjų reikia daugiau apsaugos nuo saulės. Kremas nuo saulės reikalingas ne tik vasarą, bet ir žiemą. Žiemos metu nebūtina naudoti specialų kremą nuo  saulės, užtenka rinktis kasdieninį ryte naudojamą kremą su 15 SPF apsauga. Nepamirškite ir lūpų – lūpų balzamai taip pat būna su apsauga nuo saulės.

Pasirinkite produktus, kurie tinka jūsų odos tipui ir jautrumui, ir nepamirškite perskaityti etikečių.

Universalūs patarimai visų tipų odai:

  • Drėkinkite odą.
  • Pakeiskite pagalvių užvalkalus bent kartą per savaitę.
  • Plaukite arba susiriškite plaukus prieš miegą.
  • Kiekvieną dieną dėvėkite apsauginį kremą nuo saulės ir tepkite 15 minučių prieš išeinant į lauką.

Visada pradėkite nuo paprastos odos priežiūros rutinos, kad pamatytumėte, kaip reaguoja jūsų oda. Kai priprasite ir bus patogu, galite pridėti papildomų produktų, tokių kaip šveitikliai ar kaukės, taip  dar labiau pagerintumėte odos būklę.

Nepamirškite testuoti naujus produktus, ypač jei įtariate, kad turite jautrią odą. Tai gali padėti nustatyti galimas alergines reakcijas.

Norėdami ištestuoti produktą:

  • Nedideliu kiekiu produkto tepkite odą diskretiškoje vietoje, pavyzdžiui, ant riešo.
  • Palaukite 48 valandas, kad sužinotumėte, ar nėra neigiamos reakcijos.
  • Patikrinkite pateptą plotą praėjus 96 valandoms po naudojimo, kad sužinotumėte, ar nėra vėluojančios reakcijos.

Alerginė reakcija gali būti dirginimas, paraudimas, nedideli nelygumai ar niežėjimas. Jei pastebite šiuos simptomus, išbandytą vietą nuplaukite vandeniu ir švelniu valikliu. Tada grąžinkite produktą ir išbandykite kitą, geriau atitinkantį jūsų odos tipą.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *