Kaip išsirinkti tinkamą maistą savo katei?

Renkantis kačių maistą, svarbiausia, jog maiste būtų mėsos, baltymų, t.y. žuvies, naminių paukščių mėsos šaltinio. E ir C vitaminų, mineralų, fermentų, Ir žinoma reikia nepamiršti vandens. Kačių maistas privalo turėti gana aukštą kiekį  baltymų. Baltymai yra būtini visais augimo aspektais ir labai svarbūs įmuninei sistemai palaikyti. Geriausia, jei sudedamose dalyse būtų ėriena, vištiena ar jautiena. Stenkitės išvengti šalutinių priemaišų. Būkite tikri, kad baltymų santykis yra tinkamas jūsų katės veislei ir amžiui. Žiūrėkite, kad kačių maistas turėtų kuo mažiau šalutinių produktų, dažiklių ir užpildų.

Sauso ar drėgno kačių maisto?

Katės turi gauti tiek sauso, tiek drėgno kačių maisto. Nors maitinti sausu maistu yra labai patogu, tačiau kačių organizmas reikalauja ir konservų. Ne visos katės reguliariai ir tam tikrą kiekį vartoja vandenį, o konservuose jo yra. Be to, katėms atsibosta valgyti vis tą patį maistą, tad konservai ir sausas maistas, puikus duetas. Nebūtina konservais šerti kiekvieną dieną, tačiau patartina palepinti savo katę ir paįvairinti jos maisto racioną.

Koks yra katės amžius?

Renkantis tinkamiausią ėdalą, vertėtų atsižvelgti į tai koks yra katės amžius. Mažoms katytėms labiausiai tiks maistas, kuriame  bus daug baltymų, vitaminų ir kitų maistinių medžiagų, užtikrinančių augintinio vystymasi. Tuo tarpu vyresnėms katėms skirtas maistas turi būti lengvai virškinamas, tad šiuo atveju tiks daug ląstelienos turintis kačių sausas maistas. Taip pat rasite  ir tarpinių ar įvairiam amžiui pritaikyto ėdalo katėms.

Sausas maistas sterilizuotom katėms

Sterilizuotos katės bei kastruoti katinai yra atskira augintinių grupė, kuriai reikalingas ir atitinkamas dėmesys, kadangi šie  procesai dažnai padaro įtaką ir kačių mitybos įpročiams. Joms energijos reikia mažiau, tačiau ėsti tokios katės pradeda daugiau, todėl siekiant išvengti nutukimo ir kitų sveikatos problemų, svarbu pasirūpinti tinkamu jų ėdalu. Jis turėtų būti neriebus, praturtintas vitaminais ir antioksidantais bei subalansuotas būtent sterilizuotom katėms.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *