Grafinio dizaino statistika, kuri yra svarbi kiekvienam verslui

Apie grafinį dizainą šiomis dienomis yra kalbama vis dažniau. Ir tai tikrai nėra tik „mados klyksmas“. Grafinio dizaino sritis su kiekvienais metais sulaukia vis didesnio populiarumo ir pagrindine viso to priežastimi yra didžiulė grafinio dizaino svarba kiekvienam verslui.

Nepaisant to apie kokią rinką ir kokio dydžio verslą bebūtų kalbama, be grafinio dizaino išsiversti šiandien tiesiog nėra jokios galimybės. Tiesą sakant, verslas, kuris ignoruoja grafinio dizaino svarbą, akimirksniu praranda didelį konkurencinį pranašumą ir potencialius klientus. Todėl labai įdomu pažvelgti į šiuolaikinę grafinio dizaino statistiką.

Vizualinio turinio marketingo srityje statistika

  • 2016 m. „Content Marketing Institute“ atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad net 51 % B2B sektoriaus marketingo specialistų vizualinį turinį įvardija kaip prioritetą.
  • Kito 2018 m. to paties instituto atlikto tyrimo duomenys rodo, kad 72 % B2B sektoriaus marketingo specialistų pasitelkia vaizdo medžiagą turinio rinkodaros tikslais, 65 % naudoja infografikus, o 56 % mėgsta naudoti iliustracijas ir nuotraukas.
  • Išanalizavus 100 mln. straipsnių „OkDork“ išsiaiškino, kad panaudojus bent vieną nuotrauką savo įraše yra padidinamas pasidalinimų „Facebook“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose skaičius.
  • „iScribblers“ atliktas tyrimas parodė, kad vizualinė informacija yra apdorojama net 60 000 kartų greičiau nei tekstinė informacija, o apdoroti ir atpažinti žodžius prireikia net dvigubai daugiau laiko.
  • 49 % marketingo specialistų sutinka, kad vizualinis turinys vaidina labai svarbų vaidmenį jų pasitelkiamoje rinkodaros strategijoje.
  • 43 % skaitmeninės rinkodaros specialistų pripažino, kad reguliariai kurti įtraukiantį ir įdomų grafinį turinį jiems buvo sunkiausia.
  • Tarp 2018 m. ir 2019 m. vizualinio turinio kiekis išaugo 10,5 %.

Kai kalbame apie vizualinį turinį rinkodaroje, taip pat neturėtume pamiršti, kad kiekvienam verslui yra labai svarbu turėti ir savo internetinį tinklalapį. Tuo tarpu prekybiniam verslui šiomis dienomis tampa ypač aktualu pagalvoti ir apie elektronines parduotuves. Taigi, įdomu ir naudinga susipažinti su keliais tinklalapių dizaino statistiniais duomenimis.

Tinklalapių dizaino statistika

  • 94 % atvejų pirmojo įspūdžio susidarymas būna susijęs su tinklalapio dizainu.
  • Patraukliai atrodantis dizainas tinklalapiui suteikia net 75 % patikimumo. Taip pat yra naudinga paminėti, kad beveik pusė visų vartotojų sutinka, kad tinklalapio dizainas yra pats svarbiausias veiksnys, kuris verslui kuria didesnį patikimumą.
  • 73 % verslų investuoja į dizainą tam, kad paverstų savo prekės ženklą labiau atpažįstamą nei jų konkurentų.
  • 30 % tinklalapių dizainerių teigė, kad jie savo klientų tinklalapius atnaujina kiekvieną mėnesį, o 21 % teigė tai paprastai darantys kartą per tris mėnesius.
  • Jei vartotojui yra suteikiamos 15 min. pažvelgti į turinį, jis mieliau yra linkęs skaityti kažką, kas yra pateikta patrauklaus grafinio dizaino pavidalu, o ne paprastą tekstą.

Pabaigai

Žvelgiant į aukščiau pateiktą statistiką tampa akivaizdu, kad grafinio dizaino sritis nesustabdomai plečiasi ir grafinis dizainas tampa vis svarbesnis bei aktualesnis šiuolaikiniam verslui. Grafinis dizainas šiandien yra naudojamas visur – tiek fizinėje, tiek ir virtualioje erdvėje. Nepaisant to, ar mes kalbėtume apie lauko reklamą, ar apie socialinius tinklus, tinklaraščių turinį ir skaitmeninę mokamą reklamą – visur galime matyti vizualinį turinį, kuris vartotojams padeda informaciją įsisavinti lengviau. Be to, tinkamai sukurti vizualiniai elementai traukia vartotojų akį ir paskatina juos veikti, todėl ignoruoti šios svarbios srities nevertėtų nei vienam verslui.

Daugiau naudingos informacijos: https://doctoridea.lt/

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *