Praktiški ir veiksmingi patarimai metantiems svorį

Ar mesdami svorį jūs susiduriate su sunkumais? O galbūt norėtumėte savo papildomų kilogramų atsikratyti greičiau? Jei taip, tuomet esate tinkamoje vietoje. Iš tikrųjų kiekvienas žinome, kad norėdami atsikratyti svorio galime valgyti mažiau ir sportuoti daugiau, tačiau tai reikalauja nemenkų valios pastangų. Tačiau tiesa yra ta, kad mums tikrai nebūtina alinti savo organizmo, kai vietoje to galima pakoreguoti savo gyvenseną ir be didesnių sunkumų atsikratyti papildomų kilogramų. Todėl https://asun.lt/ pateikia mums kelis naudingus patarimus.

Vartokite mažiau angliavandenių

Jei norite lengviau numesti svorio, turėtumėte pagalvoti apie cukraus bei tokių maisto produktų kaip duona, makaronai ir bulvės atsisakymą. Daugybė atliktų tyrimų parodė, kad vartojant mažiau angliavandenių galima veiksmingiau atsikratyti svorio.

Žinoma, bet kokios mitybos atveju galima atsikratyti papildomo svorio – tiesiog reikėtų sudeginti daugiau kalorijų nei jų suvartojate. Tačiau nereikia pamiršti vieno svarbaus veiksnio, kuris yra mus reguliariai aplankantis alkis. Taigi, vienas iš pagrindinių mažesniu angliavandenių kiekiu pasižyminčios mitybos privalumas yra mažesnis alkio jausmas, o tai reiškia, kad tokiu atveju mes suvartojame mažiau maisto. Ir net neskaičiuojant kalorijų su nutukimo problema susiduriantys žmonės savaime suvartoja mažiau kalorijų, jei pasirenka vartoti mažiau angliavandenių.

Rinkitės šviežią ir minimaliai apdorotą maistą

Kitas svarbus veiksnys, kurio nevalia pamiršti bandant atsikratyti svorio, yra apgaulė, kurią sukuria daugybė šiuolaikinėje rinkoje siūlomų maisto produktų, kuriuose anot gamintojų yra labai nedidelis angliavandenių kiekis.

Būtina suprasti, kad jūsų kasdienė mityba turėtų būti paremta maisto produktais, kurie yra papildomai neapdoroti, t.y. nėra pusgaminiai. Tai reiškia, kad turite rinktis šviežią mėsą, žuvį, daržoves, kiaušinius, riešutus ir kt. Tik tokiu būdu jūs galėsite tiksliai žinoti, kiek baltymų ir angliavandenių jūs kasdien suvartojate. Be to, būsite tikri, kad vartojate šviežią ir sveiką maistą, kuriame nėra jokių kenksmingų cheminių medžiagų.

Mažiau ribojimų – daugiau kokybės

Taip pat labai svarbu nepamiršti apie pernelyg didelį savęs ribojimą. Tai tik paskatins jus viską mesti ir sumažins jūsų jaučiamą motyvaciją. Leiskite sau tiek, kiek norite, tačiau rinkitės tik tai, kas yra kokybiška. Tokiu būdu mesti svorį jums bus labai nesudėtinga ir tai jums nekels jokio papildomo psichologinio streso. Svarbiausia vengti nesveiko maisto ir vietoje jo pasirinkti tik sveikus ir šviežius maisto produktus. Nors tai jums gali skambėti paradoksaliai, tačiau iš tikrųjų pasirinkę sveikus maisto produktus jūs pakankamai greitai pasijusite sotūs ir tai neleis jums persivalgyti.

Sumažinkite nebūtinų užkandžių kiekį

Pernelyg dažnas užkandžiavimas gali tapti problema. Nors akivaizdu, kad užkandžiai jūsų kasdienės mitybos racione gali ir turi būti, vis dėlto jie gali būti pakankamai apgaulingi. Suprantama, kad užkandžiauti reikėtų tik sveikais maisto produktais, tačiau jų kiekis turėtų būti ribojamas, jei norite lengviau atsikratyti papildomų kilogramų.

Stebėkite savo progresą

Akivaizdu, kad metant svorį mes norime stebėti savo progresą, tokiu būdu suteikdami sau didesnę paskatą nesustoti ir judėti pirmyn, tačiau progreso stebėjimas turėtų būti protingas. Jei jūs būsite susitelkę tik į tai, ką matote atsistoję ant svarstyklių ir sversitės kiekvieną dieną, tai neilgai trukus gali sumažinti motyvacijos lygį ir atimti iš jūsų pasitikėjimą savimi. Todėl nedarykite to, kas gali pakišti jums koją.

Turite suprasti, kad jei jūs metate svorį – subalansavę savo kasdienę mitybą ir pradėję aktyviai sportuoti ne tik atsikratysite nereikalingų kilogramų, tačiau taip pat ir priaugsite raumeninės masės. O tai reiškia, kad stodamiesi ant svarstyklių dažnai galite matyti pakankamai nedaug pakitusį svorį. Dėl šios priežasties savo progresą turėtumėte vertinti ne svarstyklių rodomais skaičiais, o savo išvaizda, liemens apimtimi, fizine forma, ištverme, jėga ir bendra savijauta.

Mažiau streso, daugiau miego

Daugybė žmonių šiandien susiduria su miego trūkumu ir dideliu stresu, o tai labai reikšmingai prisideda prie spartesnio svorio augimo. Nuolatinis stresas ir nepakankamas miegas gali padidinti streso hormonų, tokių kaip kortizolis, lygį mūsų organizme. Tai gali padidinti alkio jausmą ir prisidėti prie svorio augimo. Todėl jei bandote atsikratyti svorio, turėtumėte pasistengti sumažinti jaučiamą stresą ir pagerinti savo miego kokybę.

Maisto papildų vartojimas

Mūsų organizmui būtina kasdien gauti pakankamą vitaminų ir mineralų kiekį, tokiu būdu užtikrinant tinkamą organizmo funkcionavimą. Taigi, kas nutinka, kai suvartojame per mažai maisto arba mūsų vartojamas maistas nebūna pakankamai maistingas? Tokiu atveju dažniausiai mūsų organizmas į visą tai reaguoja padidindamas jaučiamą alkio lygį.

Žinoma, jei mes tinkamai subalansuojame savo kasdienę mitybą, paprastai savo organizmui suteikiame ir būtiniausias maistingąsias medžiagas. Tačiau tai pavyksta padaryti ne visuomet – juolab, kad ne kiekvieno žmogaus organizmas iš suvartojamo maisto tinkamai įsisavina visus vitaminus ir mineralus. Tokiais atvejais galima pasitelkti maisto papildus, užtikrinant, kad organizmas gautų visą tai, ko jam reikia labiausiai. Tačiau būtina atminti, kad maisto papildai niekuomet negali tapti maisto pakaitalu.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *