Kodėl verta pirkti dujinį katilą su integruotu vandens šildytuvu?

Perkant dujinį katilą dažniausiai kreipiamas dėmesys tik į galios atitikimą pagal namo plotą, katilo naudingumo koeficientą ir kainą. Dėl tingėjimo susirasti papildomos informacijos ir ypatingai didelio pardavėjų noro parduoti nebūtinai tai ko iš tikro reikia vartotojui, pro pirštus praslysta kitos labai svarbios dujinio katilo savybės.

Dujinis katilas su integruotu vandens šildytuvu yra bene geriausias pasirinkimas naujiems namams su mažomis katilinėmis. Jei nesirinksite pačių garsiausių gamintojų, neblogą kattilą galite nuspirkti už kiek mažesnę nei 1000 eurų sumą. Tai išties geras variantas nes gaunate to pties gaminto suderintą sistemą kurios sujungimas yra paprastas, sprendimai apgalvoti ir nebereikia išradinėti dviračio atliekant montavimą. Jei ruošiatės pirkti dujinį kondensacinį katilą, žinokite kad jis dirbs mažomis dujų sąnaudomis tik tuo metu kai bus šildomos grindys, o momentiniam vandens paruošimui veiks kaip paprastas dujinis katilas ir naudos daug dujų.

Pagrindiniai privalumai

Tūrinis vandens šildytuvas turi didelio diametro aliuminio šilumokaitį kuris gali 4 laispnių šilumo vandenį paversti tinkamu naudojimui kiek daugiau nei per 10 minučių.

Integruotas vandens boileris reiškia, kad vandens talpa gali būti pastatyta ant žemės tiesiai po boileriu. Katilą ir boilerį jungia 4 trumpi vamzdeliai kuriuos galima apšiltinti savarankiškai nes gamintojas to nėra numatęs. Tokią šildymo sistemą labai patogu sumontuoti katilinės arba garažo kampe kur ji neužima daug vietos, netrukdo kitiems daiktams ar jūsų veiklai. Net ir tokiai sistemai su integruotu vandens šildymu dažnai galima įrengti papildomą šilumokaitį kuris veiktų maitinamas elektra iš tinklo. Žinoma, suderinamumą reikia tikrinti ir tikėti gamintojo katalgoe pateikta informacija.

Ne be reikalo straipsnio pradžioje minėjome, kad tokie katilai ypač patogūs mažo ploto namams su nedidele katiline arba tokiam patalpų išplanavimui kur buitinėms reikmėms numatyta tik viena patalpa. Ji turi tarnauti kaip sandėliukas, katilinė, džiovyklė, skalbykla ir dar atlikti pačias įvairiausias funkcijas. Turint dujinį katilą su integruotu šildytuvu nebūtina kad boileris būtų 200 litrų, kaip paprastai daro žmonės. Su momentiniu pašildymu, net ir 4 asmenų šeimai užtenka 100 litrų boilerio, tikrai nejausite jokio diskomforto irr šilto vandens trūkumo, tuo tarpu katilinėje turėsite daugiau vietos.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *