Ką gydo neurologas?

Neurlogai gydo galvos nugaros smegenų periferinių nervų patalogiją, pvz: nemigą, migreną ir kitus galvos skausmus, radikulitus. Neurologai Šiauliuose  gydo pacientus, sergančius nervų sistemos ligomis, gydytojas neurologas vertindamas paciento būklę ir ligos istoriją, skiria reikiamus laboratorinius ir instrumentinius tyrimus, o prireikus, bendradarbiauja su kitų sričių  specialistais: akių ligų, ausų, nosies, gerklės ligų, kordiologais, endokrinologais, neurochirurgais, psichoterapeutais ir kt. Dažniausios patologijos formos: lėtinis galvos smegenų kraujotakos nepakankamumas, atminties sutrikimai, vegetaciniai negalavimai, nugaros skausmai, nervų sistemos išsekimas, nervų sistemos infekcijos, išsėtinė sklerozė, Parkinsono liga.

Kada reikalinga gydytojo neurologo konsultacija?                          

Gydytojo neurologo konsultacija reikalinga, jei jaučiate galvos skausmą, jus vargina lėtinis skausmas, ypač lydimas silpnumo, keistų pojūčių, sutrikusio tuštinimosi ar šlapinimosi, jaučiate galvos svaigimą ramybėje ar keičiant padėtį, jo metu sunku išlaikyti pusiausvyrą, atsirado nejautrios odos plotai, tirpimas bet kurioje kūno vietoje, neadekvačiai greitai pavargstate, jaučiate, kad judėti reikia daugiau pastangų nei anksčiau, atsirado nevalingi galūnių judesiai, dažnai užkliūvate, sunkiai judate, atsirado galvos ir galūnių drėbėjimas ar kiti judėjimo sutrikimai, atsirado regėjimo sutrikimas, jaučiate, kad suprastėjo atmintis, atsirado miego problemos, esate patyrę galvos ar nugaros traumą ir po jos atsirado nerimą keliantys simptomai, suprastėjo jūsų uoslė, skonis arba atsirado sunkumas ryjant.

Kaip sprendžiamos neurologinės problemos?

Neurologinės problemos sprendžiamos taikant pačius naujausius tyrimų metodus ir įvairialypį gydymą. Priklausomai nuo esamos problemos, profesionalūs gydytojai parinks patį tinkamiausią sveikimo būdą.

Kuo pavojingi trombai?

Ne tik neurologinių, bet ir kitų ligų priežastis yra pakitusi kraujo sudėtis. Dėl šios priežasties gali sulipti kraujo kūneliai trombocitai, eritrocitai, išopėti kraujagyslių sienelės, atsirasti aterosklerotinių plokštelių. Tos plokštelės gali atplyšti, nukeliauti su kraujo tėkme ir užkimšti kraujagyslę. Jei kraujagyslė užsikemša ir toje vietoje nepriteka kraujo, apmiršta galvos smegenų audinys, o tai reiškia, kad pranyksta tam tikrai smegenų zonai būdinga funkcija. Kad atsigautų smegenų ląstelės, reikia kuo skubiau atkurti kraujo tėkmę.  Todėl gydant išėminį insultą brangi kiekviena minutė.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *