Kaip kolagenas padeda mūsų odai išlikti jaunai

Kolagenas yra vienas iš gausiausių baltymų mūsų organizme. Kolagenas randamas odoje, plaukuose, sąnariuose, kauluose, raumenyse ir kt. Jis yra labai svarbus pagalbininkas siekiant jaunatviškos išvaizdos. Visos prabangios odos priežiūros ir senėjimo požymių naikinimo procedūros yra nukreiptos į kolageno gamybos skatinimą.

Kolagenas sudaro beveik 80 % mūsų odos, tačiau bėgant metams kolageno gamyba lėtėja. Deja, bet tai įvyksta gerokai anksčiau nei mes galime įsivaizduoti. Sulaukus 25 metų amžiaus kolageno būna sunaudojama daugiau nei jo pagaminama, todėl savo odoje pradedame matyti odos raukšleles. Nuo šio taško kiekvienais metais prarandamas apytiksliai vienas procentas kolageno. Žinoma, įtakos spartesniam odos senėjimui turi ir kiti veiksniai, tokie kaip ultravioletiniai saulės spinduliai ir rūkymas. Laimei, yra ir gerų žinių – kolageno gamybą mes galime paskatinti ir tam yra ne vienas būdas.

Kaip padidinti kolageno kiekį siekiant jaunatviškos odos

Jei jau kurį laiką domitės sveika gyvensena ir natūraliais grožio priežiūros sprendimais, turbūt spėjote susipažinti ir su kolageno nauda. Kolagenas padeda sutvirtinti mūsų odą ir sustiprinti kaulus. Todėl visiškai nenuostabu, kodėl jau ne vienerius metus kolageno maisto papildai yra numeris vienas tarp Holivudo žvaigždžių.

Taigi, jei jūs ieškote būtų, kaip galėtumėte savo odą paversti jaunesne, gražesne, lygesne, tvirtesne ir sveikesne, turėtumėte susipažinti ir su būdais, kurie padeda padidinti kolageno gamybą mūsų odoje.

Vartokite kolageno maisto papildus

Vartojant hidrolizuotą kolageną (dar vadinamą kolageno peptidais) kapsulių arba miltelių pavidalu, galima labai lengvai padidinti kolageno atsargas. Atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad kolageno maisto papildai padeda padidinti odos elastingumą, sumažina raukšles, pagerina odos drėkinimą ir padidina fibroblastų (jungiamojo audinio ląstelių) tankį.

Kolageno peptidai jau kurį laiką yra plačiai naudojami daugelyje produktų, kadangi tyrimai parodė, jog kolagenas gelbėja gerinant odos barjero funkciją ir reikšmingai paskatinant kolageno gamybą vos po aštuonių savaičių vartojimo. Kai kolageno kiekis dermyje (viduriniame odos sluoksnyje) padidėja, oda tampa tvirtesnė ir lygesnė, todėl odos raukšlelės sumažėja arba visai išnyksta.

Vartokite daugiau kolageno turinčių maisto produktų

Mityba yra pagrindinis veiksnys, kuris turi didžiausios įtakos mūsų odos būklei ir išvaizdai. Todėl jei norima padidinti kolageno kiekį paskatinant jo gamybą odoje reikia vartoti daugiau kolageno turinčių maisto produktų, tokių kaip kaulų sultinys, kiaušinių tryniai ir subproduktai.

Naudokite vitamino C serumą

Vitamino C serumo naudojimas odos priežiūros rutinoje taip pat gali padėti padidinti kolageno gamybą. Vieno atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad ant veido odos tepant kremą su 5 % vitamino C koncentracija, oda tapo tvirtesnė ir sumažėjo giluminės raukšlės. Kito tyrimo metu buvo nustatyta, kad vitaminas C naudojamas kartu su retinoliu padėjo paskatinti kolageno gamybą odoje ir dalinai pašalino ultravioletinių saulės spindulių padarytą žalą pomenopauzinį laikotarpį išgyvenančių moterų tarpe.

Pasitelkite mikroadatinę terapiją

Mikroadatinė terapija (dažnai dar yra vadinama ir „kolageno stimuliacijos terapija“) yra procedūra, kuri padeda paskatinti odos atsinaujinimą, stimuliuoja kolageno ir elastino skaidulų gamybą. Ši procedūra tampa ir natūraliu veido odos atjauninimo sprendimu. Atliekant mikroadatinę terapiją pasitelkiamas elektrinis prietaisas, turintis miniatiūrines adatėles, kurios odoje palieka daugybę mikrostulpelių.

Pasitelkite šviesos terapiją

Šviesos terapijos (LED ir lazerinės) metu yra naudojama šviesa, kuri prasiskverbia pro odą ir paskatina kolageno bei elastino gamybą, padedant sumažinti odos raukšles ir sutvirtinant odą.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *