Kaip išsirinkti tinkamą viniakalę?

viniakalė

Viniakalės – tai plačiai naudojami ir meistrų vertinami įrankiai. Naudojant juos viniai kalami automatiniu būdu, kas žymiai pagreitina ir palengvina darbą. Ypač tai aktualu darbuose, kur reikalingas didelio vinių kiekio sukalimas. Dažniausiai viniakales naudoja namų, tvorų statybos, baldų gamybos, apdailos darbuose. Galvojantiems įsigyti viniakalę, duosime patarimų, kaip ją išsirinkti.

  • Viniakalės rūšys

Viniakalės būna pneumatinės, elektrinės ir dujinės. Pneumatinės viniakalės jungiamos prie oro kompresoriaus, kuris sukelia slėgį vinims kalti. Su dujinėmis viniakalėmis naudojamas dujinis balionėlis. Paspaudus mygtuką dujos tiekiamos į akumuliatorių, o susidariusi žiežirba sukelia slėgį. Elektrinės viniakalės veikia kraunamo akumuliatoriaus pagalba. Tinkamiausią viniakalės rūšį pasirinkite atsižvelgdami į savo poreikius ir įrankio savybes. Kiekviena rūšis turi savų privalumų ir trūkumų.

  • Naudojami viniai

Kiekviena viniakalė yra skirta tam tikro ilgio ir pločio vinims. Tai pagrindinis rodiklis, į kurį turite atkreipti dėmesį. Netinkamo ilgio vinių įkalti su prietaisu negalėsite. Vinių parametrai, kuriems kalti skirta viniakalė, nurodomi ant prietaisų pakuotės ar jų aprašyme.

  • Galingumas

Jei jums reikalinga kuo galingesnė viniakalė, rekomenduojama rinktis pneumatinę viniakalę. Jos smūginė jėga stipresnė nei elektrinės, o ir pati konstrukcija tvirtesnė.

  • Sukeliamas triukšmas

Pneumatinės viniakalės oro kompresorius sukelias šiek tiek triukšmo. Tuo tarpu elektrinės viniakalės veikia be triukšmo. Tad jei jums aktualus šis rodiklis, atsižvelkite į skirtingas įrankių savybes.

  • Papildomos savybės

Kai kurios viniakalės turi papildomų funkcijų. Dažniausios iš jų – kalimo gylio reguliavimas, galimybė kalamus vinis klijuoti. Jei ketinate įrankį naudoti specifiniams darbams, pasidomėkite, galbūt jums papildomos savybės bus tikrai naudingos.

Vadovaudamiesi šiais rodikliais greičiau ir lengviau išsirinksite jums tinkamiausią viniakalę ir darbas bus sklandus bei patogus.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *