Akrilinės vonios: kodėl verta pirkti ir kada geriau susilaikyti?

Įsirengti vonios kambarį šiandien kaip niekad paprasta. Vienas svarbiausių šios erdvės atributų – vonia – pasižymi plačiomis stilių, spalvų ir formų galimybėmis, todėl rinktis tikrai yra iš ko. Vonios kambario įrengimo specialistai teigia, kad šiuo metu didžiausio pirkėjų dėmesio sulaukia akrilo vonios, užtikrinančios optimalų kainos ir kokybės santykį. Vis dėlto, nepaisant gausaus akrilinių vonių privalumų sąrašo, reikėtų nepamiršti ir tam tikrų šios vonios trūkumų, kurie gali tapti rimtu galvos skausmu pirkėjams.

Trumpai apie akrilo vonias

Akrilo vonios išsiskiria itin dideliu formų ir stilių asortimentu. Paprastai vonių plotis svyruoja nuo 70 iki 120 cm, o jų ilgis gali siekti nuo 120 iki 180 cm. Priklausomai nuo pirkėjų pageidavimų, galima rinktis tiek tradicinę stačiakampę, tiek ovalią, kampinę ar asimetrinę vonią. Akrilinės vonios gaminamos iš šimtaprocentinio ekstruzinio akrilo, o taip pat iš kombinuotųjų polimerų. Reikėtų nepamiršti, kad šimtaprocentinis akrilas yra atsparesnis deformacijoms ir kur kas ilgiau išlaiko gamyklinį atspalvį.

Akrilinės vonios privalumai

  • Akrilinės vonios yra nedidelio svorio ir lengvai montuojamos, todėl puikiai tinka bet kokioms erdvėms. Standartinio dydžio akrilo vonia sveria apie 30 kg.
  • Akrilinės vonios išsiskiria itin plačiu formų ir stilių asortimentu, kadangi, lyginant su kitomis gamybinėmis medžiagomis, akrilas labiausiai pasiduoda dizaino galimybėms.
  • Akrilinės vonios gerai išlaiko šilumą, todėl jose malonu maudytis. Be to, jų paviršius nėra toks šaltas kaip plieno vonių.
  • Nors akrilinės vonios nepasižymi aukštais patvarumo rodikliais, jos išsiskiria itin lengva ir paprasta priežiūra, todėl kasdienis vonios valymas nesukels jokių rūpesčių. Ant vonios paviršiaus atsiradusius įbrėžimus galima nesunkiai nušlifuoti. Nesudėtingai restauruojami ir didesni pažeidimai.
  • Pilant vandenį, akrilinės vonios neskleidžia jokio triukšmo.
  • Dėl neslidaus paviršiaus akrilinės vonios yra laikomos saugiu pasirinkimu.
  • Lyginant su kitomis vonių rūšimis, akrilinės vonios kainuoja mažiau. Tiesa, kainos kriterijus gali varijuoti priklausomai nuo vonios tipo, dydžio, dizaino ir pan. Šiandien rinkoje galima įsigyti tiek pigesnes, tiek brangesnes akrilo vonias.

Pagrindiniai akrilinės vonios trūkumai

  • Nors akrilinių vonių pažeidimai pašalinami gana lengvai, vis dėlto šios vonios yra itin jautrios įbrėžimams. Norint išvengti subraižymo, vonioje rekomenduojama naudoti specialius kilimėlius.
  • Akrilinės vonios taip pat yra gana jautrios abrazyvinėms valiklių dalelėms, todėl tokią vonią reikėtų valyti naudojant švelnias skystąsias priemones ir vandenį.
  • Akrilo apsauginį sluoksnį gali pažeisti klijai, nagų, plaukų lakas ar kitos cheminės medžiagos. Akrilo vonioje nerekomenduojama maudyti ir naminių gyvūnų, kadangi jų nagai gali sugadinti vonios paviršių.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *