Geoterminio šildymo privalumai

geoteriminis sildymas

Ar pastebėjote, kad dauguma naujai pastatytų namų ant stogo neturi nei dūmų nei ventiliacijos kaminų?   Individualių namų šildymas yra iš esmės pasikeitęs jei palyginsime su tuo, kas buvo prieš 10 ar daugiau metų. Žmonės vis labiau atsigrežia į atsinaujinančius energijos šaltinius, ieško racionalių sprendimų, tokių šildymo sistemų kurios veikia autonomiškai, su minimaliu žmogaus įsikišimu. Jei vieni šilumos generavimo šaltiniai yra ne visiems priimtini, pavyzdžiui saulės baterijos ar vėjo jėgainės kurios gali sugadnti namo ar kiemo vaizdą, kiti būdai yra beveik nepastebimi, todėl būtent juos ir renkasi didžioji dauguma.

Nebūtinas didelis sklypas

Norint įsirengti geoterminį šildymą, nereikia turėti didelio žemės klypo. Net jei ir planuojate įsikurti mažame sklype, geoterminis šildymas gali būti įrengiamas išgręžiant keletą gręžinių giliai į gruntą.

Vis dažniau žmonėms rinkdamiesi šildymosi būdą, galvoja apie žmogaus veiklos įtaką klimato kaitai. Rinkdamiesi geoterminį šildymą, jūs renkatės ekologiją. Tokių žmonių dėka nekertami medžiai malkoms ir šachtose nekasamos anglys. Šis šilumos gavimo būdas yra pakankamai stabilus nes bet kuriuo metų laiku, žemės gelmėse yra šilumą, kurią tereikia paimti panaudojant modernius katilus.

Jokių katilinių ir minimali priežiūra

Geoterminio šildymo sistema yra sudaryta tik iš keletos komponentų. Tai reiškia, kad nėra kam sugesti ir tokių sistemų patikimumas yra labai didelis. Dėl to gamintojai suteikia savo produktams daugiau nei 30 metų garantiją. Geotermino šildymo katilą galimą pastatyti bet kokioje buitinės paskirties patalpoje, garaže, jei jis yra šildomas žiemą. Sistema veikia be garso, į aplinką neišmetami jokie teršalai, nereikia kamino.

Sumažėjusi įrengimo kaina

Nors vis dar manoma, kad įsirengti geoterminį šildymą yra brangu, iš tikro kaštai kasmet nors ir nežymiai, tačiau mažėja. Dideles pradines išlaidas galima pasidalinti jei sistema naudosis dviejų sublokuotų namų gyventojai kartu nutarę vieningai pasirinkti šį būdą pagrindniu šilumos šaltiniu. Praktiškai investicijos atsiperka per 5-12 naudojimo metų. Paprastesnis ir mažiau kainuojantis būdas yra jei netoliese namo yra didelis vandens telkinys iš kurio galima paimti šilumą analogišku būdu. Tuomet neberekia nieko kasti, bet nereikia amiršti, kad pats įrenginys vis tiek gali sudaryti beveik pusę viso projekto sumos.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *