Ar sunku susimontuoti dujinį katilą?

dujinis katilas

Dujinių katilų Lietuvoje parduodama išties daug. Nors dujinio katilo montavimas nėra tiksliai nustatytas ir apibėžtas įstatyme kas turi teisę jį atlikti, ne vienas meistrauti gebantis žmogus neretai nusipirkęs dujinį katilą nori pats jį ir sumontuoti. Pirmą kartą tai gali būti tikras iššūkis ir galbūt teks ieškoti pagalbos pas labiau patyrusius dujinų katilų montavimo meistrus arba skambinti ir konsultuotis su gamintojo atstovu. Ką reikia žinoti norint pajungti dujų katilą?

Nuo ko pradėti?

Norint pačiam pakabinti dujų katilą, prijungti prie vamzdyno ir kamino reikia specialių žinių. Jas galite rasti gaminio montavimo instrukcijoje. Jeigu gerai išanalizuosite visas pajungimo schemas, neabejojame, kad jums pavyks. Pagal norimą šilumos ir vandentiekio tiekimo brėžinį užsakykite detales iš santechnikos prekių parduotuvės. Reikia žinoti tiksliai kuriose vietose pakabinsite radiatorius, kuriuose kambariuose bus grindininis šildymas, vandens maišytuvai, dušas. Patogiausia pasidaryti brėžinį pagal kurį bus lengva viską suskaičiuoti – vamzdelių ilgį, movas, sujungimus ir kitas detales. Katilo pakabinimui jums gali reikėti pagalbos, pasikvieskite kaimyną arba šeimos narį. Kaminą lengviausia išvesti tiesiai per sieną. Jei norėsite negadinti namo fasado, turėsite sumokėti už ilgesnį dujinio katilo kaminą priklausomai nu jo ilgio.

Kaip saugiau?

Sumontuoti dujinį katilą nesunku bet kuriam apie techniką nusimanančiam vyrui. Kaip ir bet kuriam kitam darbui, čia reikalingi mokymai ir patirtis. Neteisingi pajungimas arba apskaičiavimai gali turėti pasekmes kai prasidės nuolatinis katilo naudojimas šildymo sezono metu. Ne specialisto atliktas montažas gali būti nesaugus ir sukelti skaudžias pasekmes – dujų nuotėkį ar sprogimą. Bet kuriuo atveju, katilinėje turi būti įrengtas dujų nuotėkio ir dūmų daviklis. Jeigu namas yra priduotas, sumontavus naują šildymo sistemą dokumentacijos nereikės keisti tol, kol norėsite parduoti namą. Šį darbą padaryti ir dokumentus sutvarkyti už jus geriau atlikti gali licencijuotas meistras arba įmonė teikianti dujinių katilų pardavimo ir priežiūros paslaugas. Jei bijote permokėti už šią paslaugą, galite nusiųsti kelias užklausas ir išsiaiškinsite kas siūlo priimtiniausią kainą. Dujinį katilą siūlome pirkti šioje specializuotoje parduotuvėje: https://namams24.lt/43-dujiniai-katilai

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *