Kaip saugiai įrengti židinį namuose?

židinys

Vis dažniau girdime informaciją apie nelaimingus atsitikimus kuomet kyla gaisras, dėl netvarkingai įrengtos krosnies ar židinio. Taip yra todėl, kad žmonės dažnai nepagalvoja apie saugumo reikalavimus, o stengiasi sutaupyti arba labiau rūpinasi, kad židinys atrodytų estetiškai. Tad ką reiktų padaryti, kad jūsų namuose židinys būtų įrengtas saugiai?

Visų pirma, patys populiariausi židiniai būna kūrenami malkomis, dujomis arba elektra. Todėl priklausomai nuo kuro rūšies, priklausys ir saugumo reikalavimai, reikalingi užtikrinti, kad jų eksploatacija nesukels grėsmės jūsų turtui ar gyvybei. Vienas svarbiausių dalykų į ką reiktų atkreipti dėmesį – kaminai. Būtent tinkamas jų išvedžiojimas, leidžia kurti erdvę aplink židinį. Pavyzdžiui, jei židinys yra kūrenamas malkomis, tai grindų plotas aplink jį negali būti medinis, nes netyčia iškritęs nuodėgulys ar žarija, gali sukelti gaisrą. Dažniausiai prie židinio durelių ant grindų yra dedama nedegios medžiagos plokštė, stiklas ar tiesiog išbetonuojama nedidelė aikštelė. Taip pat reiktų atkreipti dėmesį į daiktus, esančius aplink židinį, nes turi būti tinkamai parinkti atstumai nuo buitinės ir elektroninės technikos ar elektros instaliacijos, kad nuo karščio ar temperatūrų skirtumo elektros laidai nepradėtų deformuotis ir tapti gaisro priežastimi.

Taip pat įrenginėjant poilsio zoną aplink židinį, reiktų atkreipti dėmesį į šalia esančius baldus, tekstilę ir grindų dangą. Pavyzdžiui, stenkitės, kad minkštos pagalvėlės, pledai, kailiai ar kilimėliai nebūtų per arti židinio. Tai leis išvengti nemalonių netikėtumų. Ypač svarbu, viską tinkamai susidėlioti ir aplink židinį naudoti minimalų daiktų kiekį, jei jūsų namuose yra mažamečių vaikų, kurie tiesiog smalsumo vedami, gali bandyt įvairius žaidimus su ugnimi. Verčiau iš anksto apgalvoti visas detales, kad galėtumėte jaukiai, o svarbiausia – saugiai mėgautis ramiu poilsiu prie židinio.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *