Pagydoma diagnozė, galinti sukelti vėžį

gastroezofaginis refliuksasIki šiol gastroezofaginis refliuksas nebuvo laikomas rimtu susirgimu. Deja, medikai prieš kelis metus paskelbė bauginančius tyrimų rezultatas. Negydomas gastroezofaginis refliuksas gali baigtis vėžiu. Tačiau pacientai su šia liga kovojantys jau ne vienerius metus klausia apie efektyviausius gydymo metodus.

Natūralūs būdai

Nors šiam susirgimui amžiaus limito nėra, vis dėlto refliuksas vaikams sukelia daugiausiai nepatogumų. Kūdikiams refliuksas kosulys gali pasibaigti maisto atpylimu ir sukelti ypač didelių nepatogumų. Juos vaikutis išreikš garsiai, daug ir dažnai verkdamas. Tačiau mamai daugiausiai nerimo kelia ne verkimas, o vaiko išgyvenami nemalonūs pojūčiai, kurie negynant nepraeina. Vis gi, nuo seniausių laikų refliukso gydymas naturaliomis priemonemis buvo laikomus vienintele ir patikimiausia kova su šiuo susirgimu.

Remiantis liaudies medicina, refliuksas dieta yra patikimiausia ir pirma pagalba. Šiuo atveju, reiktų skaičiuoti ne sudegintų kalorijų kiekį, o aštraus maisto, išgerto alkoholio ir citrusinių vaisių sukeltą žalą. Šiuos produktus, kaip ir keptą maistą, reiktų išbraukti iš kasdieninio savo raciono. Rekomenduojama atsisakyti ir saldumynų.

Beje, refliukso gydymas liaudies medicina apima ne tik maistą, tačiau ir fizinius pratimus, kuriuos reiktų įtraukti į kasdieninę rutiną. Taip pat skysčiai. Sakoma, kad refliukso gydymas naturaliais budais remiasi dideliu skysčių suvartojimu. Beje, tai ilgus metus buvo laikoma vieninteliu kovos būdu su susirgimu.

Vaistai

Technologijų revoliucija pervertė ir vaistų pramonę. Šiandien, refliukso gydymas homeopatiniais vaistais neįsivaizduojamas be homoepatinių medikamentų, kurie gaminami su specialiomis medžiagomis (dažniausiai tai jūros dubliai). Tai natūralūs, šalutinio efekto nesukeliantys vaistai. Jie neturi nemalonaus pojūčio, o tabletę tiesiog tereikia nuryti.

Vis dėlto, medikai pripažįsta, kad dažnai refliukso sukeltas kosulys yra klaidinantis ir daugelis jį painioja su įprastu neva tai rūgštingumo padidėjimu. Deja, gastroezofaginis refliuksas yra daug sudėtingesnis negalavimas. Jį išgydyti irgi yra sunkiau. Todėl gastroezofaginis refliuksas turi būti stebimas. Jeigu pajutote pirmuosius simptomus, nieko nelaukdami, kreipkitės į medikus. Gydymo įstaigoje turi būti atlikti specialūs tyrimai.

Šis susirgimas gali būti išgydytas, tačiau jis yra pasikartojantis. Todėl nesilaikant specialių mediko nurodymų, gali netikėtai antrą kartą duoti apie save žinią, net ir praėjus ilgam laiko tarpui po gydymo kurso.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *