Nusprendėte skirtis. Kaip greitai tai padaryti?

SkyrybosDaugelis žmonių labai abejoja, kad skyrybos gali būti lengvas procesas. Juk kai kalbame apie skyrybas, dažniausiai tenka apie tai galvoti, kad du žmonės nebegali gyventi kartu, nes yra per daug skirtingi, ir nuomonė jų taip pat labai skiriasi. Vadinasi, gali iškilti daug nesutarimų bei ginčų ir teisiniais klausimais – ką daryti, kad pavyktų išsiskirti su ne sau skirtu žmogumi kuo mažiau skausmingai ir ramiai?

Skyrybų tarpininkai ne visada padeda

Aišku, jog žmonėms, kurie visiškai nieko nesupranta teisinėje srityje, gali būti sunku priimti tinkamus sprendimus, paruošti reikalingus dokumentus – susiduriate su tokiu dalyku kaip skyrybos ir nežinote, kaip ir ką daryti? Ko gero, pirmas dalykas, kurį padarysite – kreipsitės į skyrybų tarpininką. Be jokios abejonės, profesionalūs teisininkai jums gali padėti, tačiau tai tikrai ne visada reiškia, kad visas skyrybų procesas bus greitas, nes ne retai taip atsitinka, kad aplinkybės verčia skyrybų procesą užsitęsti, ypač jeigu dviejų susituokusių žmonių nuomonė yra labai skirtinga.

Ar yra kitas būdas išsiskirti?

Kaip dažniausiai sakoma, skyrybos turi du būdus – vieną lengvąjį, kitą sudėtingą. Taigi, jeigu jūs tikrai nenorite savo jėgų ir laiko skirti tam sudėtingajam būdui, turite rasti kokią nors alternatyvą. Šiuo metu atsirado visiškai nauja greito skyrybų būdo paslauga – tai skyrybų paketas, kurį galima atsisiųsti tiesiog internetu. Šiuo metu yra keli tinklapiai, siūlantys tokią paslaugą, o kai kurie iš jų skelbia ir nemenkas nuolaidas, tad visas paketas jums tekainuos 75 litus.

Ten rasite dokumentus, skirtus paruošti skyrybas bendru susitarimu, taip pat dokumentą, kuris yra reikalingas gyvenimui atskirai bei išspręsti šiuo metu esamus ginčus. Jeigu atsiras kokių nors problemų sprendžiant šiuos klausimus ir pildant dokumentus, tuomet jums taip pat bus pasiūlyta ir nemokama konsultacija elektroniniu paštu, o jeigu prireiks, tai ir susitikus gyvai.

Įmonėje, kuri paruošė skyrybų paketą, dirba aukšto lygio teisiniai konsultantai, kurie puikiai išmano šią sritį ir gali greitai išskirti net ir labai problematiškas poras. Jūs tiesiog turėsite pateikti visus užpildytus dokumentus apylinkės teismui ir pamatysite, kaip viskas gali greitai išsispręsti.
Savaime aišku, jog skyrybos yra nemalonus procesas, tačiau kartais jis tiesiog būtinas. Lietuvos skyrybų statistika yra labai liūdna, kadangi išsiskiria net apie 50 procentų porų, tad jeigu jūs taip pat esate tarp jų, pasirūpinkite, kad šis procesas būtų greitas ir sklandus – taip sutaupysite ir savo laiko, ir nervų.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *