Stebėjimo sistemos – kaip rasti slaptos kameros vietą?

vssistemos.ltTikriausiai bet kuriam žmogui yra pasirodę, kad jis yra stebimas gatvėje. Tas keistai veikiantis jausmas, o sustiprėjęs įtarumas daro mus paranojikais. Nėra nuostabu, kad šiandien slaptos kameros yra ypač gerai paslėptos ir dažnai galite net nesusimąstyti, kad esate matomas kito akių. Kilus tokiam įtarimui norite imtis veiksmų, bet galite nežinoti nuo ko pradėti. Iškyla esminiai klausimai – kaip jos atrodo ir kur galėtų būti paslėptos? Nežinant kaip veikia šių dienų stebėjimo sistemos galite greitai pasiduoti beieškant. Tam yra šis straipsnis – suteiksime keletą praktinių patarimų nuo ko pradėti tikrinti.

Kambario apžiūra
Užėję į savo apieškomą kambarį, susitelkite ties galimais kameros buvimo ženklais. Ką turime omenyje? Slaptos kameros būna maskuotos.
• Apsvarstykite, kur daugiausiai šansų yra paslėpti tokius prietaisus. Nemažai šansų jas rasti yra miegamajame ar svetainėje. Neretai įranga gali būti sumontuota šalia brangių daiktų.
Stebėjimo sistemos gali būti įrengtos įvairiausiose jūsų daiktuose ar kambarių vietose. Tarkim, vaizdo kameros dažnai slepiamos knygose, kambariniuose augaluose, žaisliniuose meškučiuose ar net elektros lizduose, o nustatyti vietą nėra taip lengva dėl kamerų mažumo.
• Neradote minėtose vietose, bet vistiek esate sunerimęs? Be minėtų vietų pasitaiko kitų slaptaviečių. Pažvelkite į savo sportinę kuprinę, rankinę, oro filtrą ar DVD dėklą. Stebėjimo sistemos yra modernios, todėl nenustebkite, jei rasite kamerą savo sagoje.
• Neatmetama galimybė – maža duobutė ar skylutė. Ji gali būti mažesnė nei jūsų akies vyzdys.
• Veidrodžiai – vieta, kur tokią kamerą pastebėti sunku. Retai, bet būna ir tokių atvejų.

Naudokitės elektronikos prietaisais
Nepavykus rasti slaptos kameros galite išnaudoti kitą galimybę. Kalbame apie įvairius kamerų aptikimo detektorius. Jie kainuos, bet padidins šansus rasti paslėptą daiktą. Detektorių rasite internete ar artimiausioje elektronikos parduotuvėje. Kaip naudoti?
• Detektorius veikia gana paprastai. Prietaisas veikia 25 m atstumu, tad kambariuose bus patikimas būdas ieškoti. Apie bevielę vaizdo kamerą praneš garsinis signalas. Antra vertus, kamerą aptikti galite žiūrėdami pro tą patį detektorių, kuris skenuoja kambarį ir leidžia įžvelgti slaptą įrangą.
• Kitas būdas – mobiliojo telefono pagalba. Kam nors paskambinkite. Telefonas reaguos į paslėptą prietaisą, o tai atpažinsite iš skleidžiamo keisto garso – zvimbimo.

Patarimai
Stebėjimo sistemos yra patrauklios ir firmose, kurios nori užkirsti kelią neskaidriai veiklai kolektyve. Tokios slaptos kameros yra su garso įrašymo funkcija, o jus tiesiogiai gali stebėti per monitorius suinteresuoti asmenys.
Stebėjimo sistemos užsakovas gali turėti blogų ketinimų. Sužinoję apie pasiklausimo ar stebėjimo įrangą, galite ją išmontuoti. Bėda yra tame, kad „blakių“ gali būti daugiau nei viena. Tuomet verta kreiptis į teisėsaugos priemones ir jie padės ne tik susegti slaptos įrangos vietas, bet galbūt ir piktadarių buvimo vietą.

Slaptos kameros yra gana populiarus sekimo būdas, nes dažnas žmogus net neįsivaizduoja, kad gali būti sekamas. Tačiau, jei sužinojote apie tokią galimybę, galite jausti diskomfortą. Pasinaudokite praktiniais patarimais ir apžiūrėkite savo namus. Tikriausiai jūsų namai nėra prikimšti šių prietaisų, bet juk atsarga gėdos nedaro.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *