Kam reikalingas transporto priemonių vertinimas?

automobilis

Dažniausiai žmonės kalba apie nekilnojamojo turto vertinimo paslaugą, kuri reikalinga norint įsigyti būstą, jį parduoti ar užstatyti. Tačiau ne ką rečiau gyventojams prisireikia įvertinti ir turimo automobilio ar kitos transporto priemonės rinkos kainą. Kokiais atvejais reikalingas transporto vertinimas?

Norint parduoti ar įsigyti automobilį

Transporto priemonių vertinimas dažniausiai reikalingas, kai nusprendžiama automobilį parduoti arba įsigyti naują ir sužinoti, ar už jį nebus permokama. Paprastai transporto priemonių vertintojų biuras rinkos kainą nustato greitai ir operatyviai, pagal oficialių Lietuvoje parduodamų automobilių prekybos atstovų pateikiamus duomenis ar įsigijimo dokumentus. Transporto priemonės rinkos vertė yra tiksli pinigų suma, už kurią galima įsigyti identišką automobilį. Svarbu žinoti, kad Lietuvoje atlikti transporto priemonės vertinimą gali tik specialius leidimus turinčios įmonės ar asmenys. Prieš ieškodami partnerių, kurie padės įvertinti automobilio vertę, būtinai pasidomėkite, ar bendrovė / privatus asmuo turi atitinkamą kompetenciją.

Atstatymo kaštų skaičiavimas

Viena iš transporto priemones vertinančių įmonių paslaugų – automobilio atstatymo kaštų skaičiavimas. Tai pinigų suma, kurios reikės norint atstatyti turtą į jo būklę, buvusią prieš įvykį. Dažniausiai tokios paslaugos prireikia, jei patekote į autoįvykį ir norite žinoti, kokios sumos būtų sąžininga reikalauti iš eismo įvykio pažeidėjo. Nors šiuos skaičiavimus dažnai atlieka ir draudimo bendrovės, visuomet geriau turėti nepriklausomą specialistą, kuris situaciją gali įvertinti šališkai ir padėti nepatirti jokių nuostolių.

Kaip nustatyti transporto priemonės rinkos vertę?

Automobilio likutinės rinkos vertės nustatymas priklauso nuo to, kokius ekspertus pasirinksite. Jei tai patyrę, savo darbą gerai išmanantys ir patirtį turintys specialistai, visas procesas gali įvykti pakankamai greitai ir sklandžiai. Svarbiausia tinkamai pasiruošti – drauge su automobiliu pateikti visus reikalingus dokumentus, kurie padės atlikti vertinimą (registracijos liudijimas, nuosavybę pagrindžiantys dokumentai ir pan.). Jei jums reikalinga ekspertizė po autoįvykio, reikėtų papasakoti kuo išsamesnę eismo įvykio eigą ir transporto priemonės būklę prieš. Jei bendradarbiausite sklandžiai ir specialistams padėsite suteikdami visą reikiamą informaciją, transporto priemonės įvertinimo rezultato galite tikėtis dar tą pačią dieną arba po keleto dienų.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *