Auskarai iš sidabro ar iš aukso – kuriuos rinktis?

papuošalai

Papuošalai yra labai svarbi aprangos ir stiliaus detalė, todėl jų netrūksta daugelio moterų papuošalų dėžutėje. visame pasaulyje populiariausi papuošalai iš brangiųjų metalų. Ypač iš aukso ir sidabro. Tačiau ne retai pastebima tendencija, kad vienos moterys mielai renkasi tik aukso, kitos – tik sidabro dirbinius. Pavyzdžiui, auskarai iš sidabro, grandinėlės taip pat. Arba atvirkščiai. Kaip pasirinkti, tapti aukso ar sidabro mylėtoja? Norint pasirinkti tinkamai, reikėtų žinoti abiejų šių metalų savybes.

Auksas – brandus metalas

Labai dažnai kalbant apie aukso, sakoma, kad prie šio metalo papuošalų reikia pribręsti. Gal tai yra tiesa, nes brandesnio amžiaus moterys tikrai dažnai renkasi auksinius papuošalus. Tačiau tai nėra jokia taisyklė. Elegantiški ir stilingi auksiniai papuošalai taip pat puikiai atrodo ir dėvimi jaunų merginų.

Svarbiausias ir visame pasaulyje labiausiai vertinamas aukso bruožas yra jo kaina ir su metais kylanti jo vertė. Todėl papuošalai iš aukso yra netgi savotiška investicija. Be to, tai universalus metalas. Iš jo pagaminti papuošalai dera prie įvairiausių aprangos stilių ir tinka bet kokioms progoms. Ne retai būtent iš aukso gaminti papuošalai tampa įvairiomis relikvijomis, kurios paveldimos šeimoje, perduodamos ar perdovanojamos kaip simbolis.

Labai dažnai auksiniai papuošalai pasirenkami tuomet, kai yra alergija kitiems metalams. Alergija nuo paprasto metalo – gana dažna. Kai kurie žmonės alergiški ir sidabrui. Alergiškiems žmonėms net maži auskarai iš sidabro gali sukelti skausmą, odos paraudimą. O štai nuo aukso beveik niekada nekyla alerginių reakcijų. Todėl tai ne tik vertingas metalas, bet ir puiki dovana.

Sidabrinis jaunystės šauklys

Iš tiesų kartais galima pastebėti tendenciją, jog sidabras – yra daugiau jaunų moterų mėgstamas metalas.Jaunesnės kartos atstovės kartais mieliau renkasi sidabrą, nes dažnai šviesaus metalo papuošalai atjaunina juos ėvinčią moterį. Be to, auskarai iš sidabro ar kiti sidabriniai papuošalai prieš auksinius gaminius laimi savo kaina. Sidabras yra daug pigesnis metalas, o tai kartais nulemia ir apsisprendimą, kokius papuošalus rinktis.

Dar viena vertinama sidabro savybė – tai gana kietas metalas, jeigu jį lygintume su auksu. Todėl iš sidabro gaminami papuošalai yra puikus sprendimas kasdieniam nešiojimui. Jie mažiau braižosi, ne taip lankstosi, todėl ilgiau tarnauja. Tačiau kartu sidabriniai papuošalai reikalauja daugiau priežiūros ir nuolatinio atnaujinimo. Kitaip su metais jų prekinė išvaizda keičiasi ir prastėja.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *