Kam skirti lauko suoliukai?

suoliukai

Lauko suoliukai skirti formuoti, puoselėti miesto, parko, sodo ir kitas erdves. Tokie suoliukai https://www.miestui.lt/mazoji-architektura/lauko-suoliukai  puikiai tinka kiemams, jaukioms sodo erdvėms prie namų sukurti, ne mažiau populiarūs ir miestams, kapams, vaikų žaidimų aikštelėms ir kitoms poilsio zonoms. Lauko suoliukai ir kita mažoji architektūra, beveik visada šalia: laukiant autobuso, vaikščiojant parke, grožintis jūra paplūdimyje.

Iš ko gaminami lauko suoliukai?

Lauko suoliukai  gali būti mediniai, metaliniai, plastikiniai, betoniniai. Laoko suoliukų kojos gaminamos iš ketaus, aliuminio, plieno, medžio, betono, o ant jų montuojami kiti elementai. Dažniausiai tai yra medinės lentelės, kurios sudaro tobulus derinius su suoliukų kojomis. Suoliukų kojos iš ketaus labai patvarios, ilgaamžės, todėl nereikalauja papildomos priežiūros. Tiesa, svarbu jas tinkamai padengti antikrozinėmis medžiagomis. Viena labiausiai vertinamų aliuminio savybių- jis nerūdija, todėl aliuminio kojos, labai tiks pajūryje, kur didesnis druskiningumas. Plienas yra tvirtas, ilgaamžis metalas, ypač jei cinkuotas. Lauko suoli ukų kojos iš medžio atrodo labai dailiai, bet medžiui reikalingas tinkamas paruošimas ir priežiūra. Betoninės kojos bus ilgaamžės, bet siekiant reprezentatyvios išvaizdos reikės nuolat skirti laiko jų priežiūrai. Gaminami lauko suoliukai su integruotu LED ašvietimu, jų gamyba atitinka visus kliento poreikius ir pageidavimus.

Nuo ko pradedami parko įrengimo darbai?

Įrengimo darbai pradedami paklojant vandentiekio ir nuotekų tinklus. Parką būtina papildyti naujomis jaukiomis pramogų zonomis, įrengti  lauko gimnastikos kompleksą, stalo tenisą, stalo žaidimus mėgstantie ms senjorams, įrengti riedlenčių parką. Parke įrengti kepsninę, vandens kolonėlę, pastatyti dar daugiau suoliukų ir krėslų. Aktyvaus laisvalaikio jaunimo parke įregiami parkūro kliūčių ruožai ir dviračių kalnelių trasa pritaikytą įvairaus amžiaus ir skirtingų įgūdžių turintiems dviratininkams.

Kas sudaro parko želdinius?

Parko želdinius sudaro įvairūs augalai ir jų kompozicijos. Didžioji dalis  parkų augalų- vietiniai, bet esama ir mūsų kraštams nebūdingų medžių, krūmų, gėlių. Greta pasodinus totorinį ir vietinį sausmedį, sukuriamas ypatingas grožis, nes vietiniai žydi baltai ir geltonai, o totorinis- rausvai. Toks  derinys gamtai nėra būdingas, todėl palieka mums didelį ispūdį ir parkui sukuria pridetinę vertę.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *