Kodėl siuntiniai į Norvegiją tokie brangūs?

norvegija

Tipiška situacija pašto skyriuje. Eilėje stovintys žmonės vienas kitam skundžiasi apie tai kaip lėtai siuntiniai pasiekia užsienio šalis, brangiai kainuoja ir neretai dingsta ir tenka reikalauti atlyginti patirtą žalą. Į diskusiją įsitraukus daugiau pašnekovų ieškomi greitesni ir pigesni siuntimo būdai ir lyginama jų kaina. Tačiau kokios yra tikros priežastys?

Norvegija yra bene pagrindinė šalis į kurią vis dar plūsta emigrantai iš Lietuvos. Kartu su jais keliauja ir paslaugos. Siuntų pristatymo paslaugas teikia įmonės iš visų didžiausių Lietuvos miestų. Bendradarbiaujant su viena įmone ir siunčiant reguliariai galima išsiderėti palankesnes sąlygas. Kainas taip pat galite palyginti ir su tarptautiniais operatoriai, ne visada jie yra brangesni, o tam tikrai atvejais kur kas greitesni ir patikimesni ypač jei reikia išsiųsti svarbius dokumentus ar labai vertingus daiktus.

Dideli atstumai tarp miestų

Norvegijos didieji miestai Bergenas, Trodheimas, Stavangeris kurioje gyvena didžioji dalis emigrantų yra išsidėstę toli viens nuo kito 300-400 kilometrų atstumu. Siuskpigiau.lt vadybininkas Gintaras atsakingas už maršrutų planavimą atskleidė, kad siuntų firmos kiekvieną savaitę turi surinkti pakankamą kiekį siuntų tam kad apsimokėtų juos vežti į vieną ar kitą rajoną. Kai to nepavyksta padaryti pervežėjai tarpusavyje dalinasi siuntas pagal tai kur parankiausia kiekvienam vykti. Dėl to uždarbį tenka dalintis tarpusavyje ir kai ta pati įmonė negali pati nuvežti siuntinio iš pradinio taško į galutinį, paslauga už siuntinio pristatymo kaštai automatiškai pabrangsta.

Neparankus pristatymo adresas

Ne paslaptis kad siuntomis užsiimančios įmonės nelabai mėgsta tokių užsakymų dėl kurių reikia nukrypti nuo savo tradicinio maršruto. Laiką skaičiuoja visi, nekantrus vairuotojai pavargę po reiso tingi važiuoti papildomus du šimtus kilometrų į abi puses kad pristatytų pvz. vieną dėžę. Gavėjui tai kainuoja bet kokiu atveju bent jau 30 eurų, arba jis moka siuntas gabenančiai įmonei arba pačiam tenka vykti savo automobiliu ir patirti nepatogumą. Visa laimė vis dar yra siuntikų kurie išvežioja siuntas kitą dieną, tai atlieka kitas žmogus ir viskas daroma neskubant.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *