Kuo naudingos salotos?

salotos

Niekam ne paslaptis, kad daržoves valgyti sveika. Deja, daug kas vis dar ignoruojame salotas ir vartojame jų per mažai – o juk tai tikra vertingųjų medžiagų bomba.

Salotų rūšių šiuo metu yra pakankamai daug. Jas paprasta užsiauginti, todėl prekybos centruose jų būna ištisus metus. Žinoma, pačios vertingiausios visada bus tos, kurios auga Jūsų nuosavame darže.

Ši žalioji lapinė daržovė labai lengvai virškinama. Jeigu svajojate numesti svorio, prisiminkite, jog 100 gramų salotų yra tik 12 kalorijų. Tuo tarpu jose gausu vitaminų A, E, geležies, magnio, kalio, kalcio, vario, jodo, mangano, pektinų ir kitų mūsų organizmui būtinų medžiagų. Šiuo metu teigiama, jog salotose net yra organinių junginių, kurie pajėgūs pristabdyti piktybinių ląstelių dauginimąsi. Moterims, kurios nori turėti švelnią ir skaisčią odą, verta mažiau investuoti į įvairius kremus ar losjonus, tačiau įsidėti į lėkštę daugiau šviežių žalių salotų lapų.

Ypač naudinga salotas valgyti pavasarį. Tuo metu dažnai jaučiamės išsekę po žiemos ir organizmas pats savaime reikalauja šviežių žalumynų, kad atgautų jėgas bei žvalumą. Salotos palyginus lengvai sudygsta bei greitai užauga, todėl ėmus šilti orams tampa laukiamomis ant kiekvieno stalo.

Tiek prekybos centruose, tiek sėklų parduotuvėse rasime ne vieną salotų rūšį. Be mums įprastų sėjamųjų lapinių salotų galime skanauti romanines, Iceberg, gūžines ir kitokias salotas. Skiriasi ne tik jų skonis bei išvaizda, bet ir maistinė vertė. Daugiausia vitaminų A ir C turi romaninės ir sėjamosios lapinės salotos. Gūžinėse ir romaninėse salotose gausu folio rūgšties. Kuo tamsesni lapai, tuo juose daugiau karoteno ir vitamino C.

Kartu su salotomis tinka įvairios kitos daržovės. Maišykite jas su agurkais, pomidorais, prieskoninėmis žolelėmis, grybais, ankštiniais, sėklomis, valgykite su mėsos, žuvies, bulvių ar kitokiais patiekalais.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *