Kokybiškos latvių kalbos vertimo paslaugos

vertimo paslaugosSu „broliais“ latviais sugyvename labai gražiai – dažnai palaikome kultūrinius ir verslo ryšius. Daugiau emocijų kyla tik kai abiejų šalių krepšinio komandos susitinka tarptautinėse varžybose, tačiau iš esmės Latvija lietuviams yra labai svetinga. Nemažai lietuvių gyvena Latvijoje, turi ten giminaičių, kuria verslą. Dėl šios priežasties nuolatos reikalingos kokybiškos vertimo paslaugos latvių kalba.

Gal pažįstate latvį?

To paprastai klausia lietuviai, kuriems reikia nedidelio vertimo į latvių kalbą. Taip, neprofesionalūs vertėjai, žinantys latvių kalbą yra labai paklausūs, tačiau visada reiktų atminti, kad tas „nepriklausomas“ vertėjas gali būti baigęs vos 9 klases prieš 10 metų ir dabar kelių puslapių teksto išversti be klaidų tikriausiai nesugebės. Jau nekalbant apie pritaikymą Latvijos auditorijai.

Geriau ieškoti nepažįstamų, bet gerai kalbą išmanančių profesionalų.

Google vertėjas

Turite lietuvišką tekstą, kurį reikia išversti į latvių kalbą? Google vertėjo paslauga gali tai padaryti akimirksniu, tik klausimas, ar latviai tą tekstą supras… Latvių kalba yra tokia pat sudėtinga, kaip ir lietuvių. Jau ne vienas turėjo progos įsitikinti, kad Google vertėjas sunkiai verčia pavienius žodžius, o ką jau bekalbėti apie vientisą sudėtingą tekstą?..

Baltų kalbos yra senoviškos, be to jomis kalba vis mažiau ir mažiau žmonių, tad Google nelabai nori investuoti į kokybiškesnę vertimo paslaugą. Teks pasikliauti gyvo žmogaus išmanymu ir gebėjimu valdyti kalbą.

Kokybiškos vertimo paslaugos yra brangios

O taip, jos yra brangios, bet pasižiūrėkite, ką gaunate. Vertimo biuro administratorė suranda vertėją ir pasirūpina, kad tekstas laiku ir kokybiškai būtų išverstas. Patys vertėjo ieškosite savaites, o vertimų biuras tai padaro jau tą pačią dieną. Taip pat patys susiradę vertėją niekada nežinote, ar jis dirba kokybiškai. Vertimų biuras jau patikrino savo vertėjų darbo kokybę ir tiksliai galite pasakyti, kad šlamšto nebus padaryta. Juk dėl žodžių žaismo latviai gali net įsižeisti… Vertimų biurai paprastai siūlo ir lokalizacijos paslaugą. Tai yra kiekvienas tekstas, išverstas į latvių kalbą, yra peržiūrimas redaktoriaus latvio, kuriam ši kalba yra gimtoji. Tokiu būdu pataisomos lietuvio vertėjo klaidos ar netikslumai. Tai aktualu tiems, kas ruošia viešus tekstus, pavyzdžiui latviškus tekstus savo interneto svetainei.

Vertimai į latvių kalbą nėra labai brangūs lyginant su egzotiškomis kalbomis, tačiau ir ne pigesni, nei anglų, rusų ar lenkų. Tiesiog vertėjų yra mažiau, tad paklausai didėjant trūksta žmonių, kurie kokybiškai atliktų vertimus.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *