Dujiniai katilai: kaip išsirinkti?

Dujinis katilasDujiniai katilai – tai ypač geras pasirinkimas tuomet, kai ieškote sprendimo būdų, kaip apšildyti gyvenamosios, visuomeninės ar komercinės paskirties pastatą. Tačiau įvertinus tai, kad šiuo metu mūsų šalyje yra parduodami maždaug 10 gamintojų dujiniai katilai, o maža to, kiekviena iš šių firmų gali pasiūlyti bent kelių modelių katilus, matyti, kad pasiūla nėra menka.

Svarbu pastebėti ir tai, kad dujinis katilas yra tokia prekė, kuri perkama ilgam laikui, juk iš jos tikimąsi ne vienerių metų tarnavimo. Tad, kaip iš plataus pasirinkimo išsirinkti tokią prekę, kuri tarnautų ilgai? Ir nors visada atvykus į santechnikos prekių parduotuvę ar saloną galima pasitarti su specialistais, pasirinkimas bus tikrai kur kas lengvesnis, jei dėmesį atkreipsite į šiuos patarimus.

Patalpų dydis yra bene pats svarbiausias rodiklis, į kurį reikia atsižvelgti renkantis dujinį katilą: kuo didesnės yra patalpos, kurios bus apšildomos, tuo galingesnis dujinis katilas turi būti perkamas. atsižvelgiant į šią informaciją, belieka tik pridurti, kad tai, kokio galingumo katilas turi būti perkamas, yra glaudžiai susiję su pastato paskirtimi: gyvenamosios paskirties pastatai neretai būna nedidelio ploto, tuo tarpu komercinės ar visuomeninės – kelis ar net keliolika kartų didesni. Taigi, belieka tik daryti išvadą, kad norint apšildyti komercinės ar visuomeninės paskirties pastatą, reikėtų rinktis galingą dujinį katilą.

Dar vienas dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti renkantis šį prietaisą, yra šilto vandens, kurį norėsite turėti, kiekis. Kuo didesni yra jūsų poreikiai, t.y., kuo daugiau šilto vandens ruošiatės sunaudoti, tuo daugiau jo pašildyti turi galėti dujinis katilas.

Na, o pabaigai – dar vienas patarimas. Renkantis dujinį katilą pirmenybę reikėtų teikti toms firmoms, kurios suteikia garantiją, o esant reikalus – atliks garantinį šio įrenginio remontą. Reikia pastebėti, kad kokybiški dujiniai katilai veikia puikiai, tačiau nuo gedimų nėra apsaugotas niekas. Garantinis taisymas – kaip tik tai, ko reikia, kad sugedus dujiniam katilui jo vartotojas nepatirtų išlaidų.

Taigi, jau aptarėme svarbiausius dalykus, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis katilą: tai – patalpų dydis, glaudžiai susijęs su pastato paskirtimi bei šilto vandens kiekis. Tačiau, be viso to, nevertėtų pamiršti, kad yra dalykų, kuriuos tiesiog būtina išsiaiškinti dujinio katilo pirkimo metu. Vienas iš jų – sužinoti, su kokiais reguliatoriais gali būti naudojamas katilas. Svarbu yra ir tai, ar dujinis katilas turi dūmtraukį. Pasirodo, katilų, turinčius dūmtraukį, naudojimas yra žymiai paprastesnis.

Rasytojas.lt

Rasytojas.lt yra komercinių tekstų kūrėjų agentūra. Mariaus ir jo kolegų rašomi straipsniai yra publikuojami ne viename interneto leidinyje. Visi tekstai atitinka paieškų reikalavimus, yra kokybiški ir įdomūs. Plačiau - Rasytojas.lt puslapyje.

2 comments

  1. Visų pirmą reiktų atkreipti dėmesį ar namas/butas yra naujos statybos ar ne, nes naujos statybos namams reikia mažiau šilumos, vadinasi užtenka ir silpnesnio katilo. O visų antra, reikia atkreipti dėmesį į patalpų kvadratūra, jeigu didelės patalpos reiktų žiūrėti didesnė apatinę katilo galios moduliacijos ribą.

  2. Manau, kad renkantis katilą reikėtų pasitarti su profesionalais, nes nėra vieno geriausio katilo, kuris tiktų visiems. Labai daug kas priklauso nuo būsto, pajamų, net nuo gyvenimo būdo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *